Τα Windows 11 παίζουν σχεδόν παντού !


Ποιος είπε ότι τα Windows 11 έχουν ελάχιστες απαιτήσεις για να δουλέψουν; Η Microsoft; Αστείο. Τα Windows 11 παίζουν παντού.

windows 11 insider dev

Η αρχή έγινε με ένα υπολογιστή 10ετίας, χιλιόμετρα μακριά από τις ελάχιστες προδιαγραφές της Microsoft. Πήραμε στο iguru ένα υπολογιστή 10 ετών, 64 bit αρχιτεκτονική, με επεξεργαστή Intel Core 2 Quard, 8 GB Ram, με BIOS (για UEFI ούτε για αστείο), δεν είχαμε TPM ούτε κατά διάνοια και με Windows 10, τελευταία έκδοση.

Φυσικά δεν συζητάμε τι μας έδειξε το PC Health Check. Εννοείτε ότι ανάφερε ότι ο υπολογιστής δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τα Windows 11. Και το WhyNotWin11 θα λέγαμε ότι ήταν πιο πολύ κόκκινο παρά πράσινο.

whynotwin11a

Σε αυτόν λοιπόν στήσαμε ένα VirtualBox, και εγκαταστήσαμε ένα Windows 10 64-bit Pro, χωρίς να το ενεργοποιήσουμε. Κάναμε σύνδεση με ένα email με την Microsoft και εγγραφήκαμε στο κανάλι DEV των Insders. Αν ο υπολογιστής μας είναι “χρέπι” φανταστείτε τι είναι το virtual machine που φτιάξαμε. Του δώσαμε μόνο 2 GB μνήμη RAM μνήμη, ένα μόνο επεξεργαστή και 128MB μνήμη γραφικών.

Και περιμέναμε παίζοντας με το Windows Update!!. Φυσικά μας έλεγε ότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για τα Windows 11 αλλά… ως εκ θαύματος άρχισε να τα κατεβάζει.

windows 11 insider 1

Και αφού κατέβασε τα Windows 11, τα εγκατέστησε κιόλας. Παίζει να είναι ο πιο παλιός υπολογιστής στον κόσμο που τρέχει αυτή την στιγμή τα Windows 11.

windows 11 insider dev

Σε λειτουργικό επίπεδο λοιπόν, τα Windows 11 παίζουν μια χαρά σε μηχανήματα που αυτή την στιγμή τρέχουν και τα Windows 10 , 8, 7 και XP (άλλωστε ο υπολογιστή μας ξεκίνησε με Windows XP). Δεν είναι θέμα CPU, ούτε TPM, ούτε τίποτα άλλο. Είναι θέμα Microsoft να απελευθερώσει την λειτουργία εγκατάστασης.

Αν όμως τα πράγματα μείνουν όπως είναι μέχρι στιγμής, στα πρώτα σταθερά Windows 11 που θα βγουν στο αέρα θα βρεθούμε όλοι να παίζουμε με την registry για να τα εγκαταστήσουμε.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news