Windows 11 spyware as a service ή SAAS

: Πριν από 20 χρόνια ξεκίνησε ο πόλεμος των , ο οποίος κρατάει μέχρι σήμερα. Ο της Microsoft κατάφερε να ανατρέψει τα αρχικά δεδομένα, αφού δολοφόνησε τον δημοφιλή Netscape, λόγω της ενσωμάτωσής του στα Windows 95. Τα Windows 11 διαθέτουν τον Edge, σαν προεπιλεγμένο περιήγησης, αλλά η Microsoft δεν μπορεί πλέον να επενδύσει σε αυτόν, αφού υπάρχει ο Chrome της Google.

Όχι, το νέο σούπερ όπλο που έρχεται με τα Windows 11 δεν είναι ο browser αλλά το Microsoft Teams. Έρχεται προεγκατστημένο και δεν μπορείτε να το αφαιρέσετε. Μπορείτε να αφαιρέσετε το OneDrive, το Office 365,τα νέα widget, αλλά όχι το Teams. Τουλάχιστον όχι τόσο απλά. Φαινομενικά, η εφαρμογή είναι εκεί για να βοηθάει να επικοινωνήσετε με άλλους ανθρώπους ή και να ανταλλάξετε αρχεία μαζί τους.
microsoft teams
Και αυτή τη φορά, δεν υπάρχει κάποιος αξιόλογος αντίπαλος. Το σύστημα διασκέψεων της Google είναι ένα χάος που δεν ξέρει ούτε το όνομά του. Ο μόνος αντίπαλος αυτή την στιγμή διαμορφώνεται από την Salesforce με την πρόσφατη αγορά της υπηρεσίας Slack. Η Slack πριν από ένα χρόνο κατήγγειλε την Microsoft για συμπερίληψη του Teams στο Office. Σίγουρα η προσθήκη του στα Windows 11, δεν βρήκε σύμφωνη την Slack αλλά ποιος τρέχει στις δικαστικές αίθουσες;

Τι κάνει όμως τις διαδικτυακές συνεδρίες τόσο σημαντικές όσο τις πετρελαιοπηγές της Μεσοποταμίας; Είναι το ίδιο τον πόλεμο των browsers. Όποιος καταφέρει να ελέγξει τις συνομιλίες μεταξύ των ανθρώπων θα έχει και τον έλεγχο του ψηφιακού κόσμου. Κάθε που μοιράζεστε, κάθε σύνδεση που γίνεται, κάθε σύνδεσμος που αλλάζει, είναι θησαυρός που πρέπει να συλλεχθεί. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται συγχωνεύονται αυτόματα. Κανάλια πρόσβασης στο Teams, επιχειρήσεις, γραμμές βοήθειας, αποθήκευση περιεχομένου, ειδικές προσφορές, προτιμήσεις, συστήματα πληρωμών.

Η μακρά πορεία των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των χρηστών του συστήματος διασκέψεων, παράγει ένα πλούσιο χάρτη συμπεριφοράς του καθενός από εμάς. Όλα αυτά τα μεταδεδομένα – και τα πραγματικά δεδομένα – στους διακομιστές της Microsoft, είναι μια πρώτη ύλη έτοιμη να τροφοδοτήσει μηχανές AI/ML. Η Microsoft έχει το προβάδισμα έναντι της Salesforce, καθώς η εφαρμογή Microsoft Teams θα είναι προγκατεστημένη σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις του κόσμου. Αν τώρα καταφέρει να προσελκύσει και τους οικιακούς χρήστες, η Microsoft Θα ζήσει και πάλι μεγάλες στιγμές, όπως την εποχή του IE6.

Η βασιλεία του IE6 χαρακτηρίστηκε από στασιμότητα. Οι ανταγωνιστές δεν έβρισκαν λόγο να διαθέσουν π για να κερδίσουν μια μονοπωλιακή υπηρεσία. Αν νομίζετε ότι με την εφαρμογή Teams δεν θα γίνει το ίδιο, περιμένετε έως ότου η Microsoft αρχίσει να απολαμβάνει και πάλι το νέο της μονοπώλιο.

Αυτό που έσωσε τον κόσμο τότε ήταν τα ανοιχτά πρότυπα του διαδικτύου – η Microsoft δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη του IE6, όσο σκληρά κι αν προσπάθησε.

Τα Windows 11 θα είναι σύντομα παντού με την τους και οι υπόλοιποι παίχτες βρίσκονται σε απραξία. Google, Salesforce, Amazon και Apple απλά βλέπουν την παρτίδα να χάνεται. Η εφαρμογή Slack της Salesforce βρήκε μια μεγάλη να την στηρίξει αλλά η Salesforce δεν είναι Microsoft. Η Google και η Amazon έχουν την εμβέλεια και την υποδομή για την πώληση υπηρεσιών διασκέψεων στην ανοιχτή αγορά. Η Google κέρδισε την αγορά των κινητών πολύ έξυπνα με ένα ανοιχτό λειτουργικό σύστημα. Αν έδειχνε το ανάλογο ενδιαφέρον και στις διασκέψεις, ίσως να γινόταν κάτι. Βέβαια εδώ ισχύει και το “από την σκύλλα στην χάρυβδη”, αλλά τουλάχιστον θα υπήρχε ένας ανταγωνιστής.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

windows 11,microsoft teams,iguru,iguru.gr

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).