Προσοχή: Ενημερώσεις τηλεμετρίας για Windows 7 & 8.1

Πάμε πάλι: Πριν από λίγο καιρό η Microsoft δήλωσε ότι θα σταματήσει να συλλέγει τόσα πολλά μέσω τηλεμετρίας στα Windows 10. Αυτό βέβαια αν θέλετε το πιστεύετε. Τι συμβαίνει όμως με τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα της εταιρείας;

Η Microsoft φέρεται να επανακυκλοφόρησε δύο ενημερώσεις που προσθέτουν τηλεμετρία σε συστήματα Windοws 7 (KB2952664) και Windοws 8.1 (KB2976978).Windows

Οι ενημερώσεις είχαν κυκλοφορήσει και στο παρελθόν οπότε οι χρήστες των συστημάτων Windows 7 και 8.1 τις γνωρίζουν. Όπως είχαμε αναφέρει σε ένα άρθρο-προειδοποίηση τον Οκτώβριο του 2016 αυτές τις ενημερώσεις, έρχονται σαν προαιρετικά patches πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα εγκατασταθούν αν δεν το επιθυμείτε πραγματικά.

Έτσι αν είστε από αυτούς που δεν τις εγκαταστήσατε το 2016, και τις κρύψατε από το Windοws , θα παρατηρήσετε ότι έχουν επανεμφανιστεί  στο πάνελ ενημερώσεων του Windοws που χρησιμοποιείτε, λόγω της επανακυκλοφορίας.

Το ερώτημα φυσικά για ποιο λόγο η Microsoft επιλέγει να κυκλοφορήσει ξανά τις ενημερώσεις τηλεμετρίας σε δύο συστήματα που δεν είναι υπό ανάπτυξη, και μάλιστα σκοπεύει να τα αποσύρει;

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα δεδομένα τηλεμετρίας που συλλέγει από τα Windοws 10 τα χρησιμοποιεί για να αναπτύξει ένα καλύτερο λειτουργικό .

  Laser υψηλής ισχύος κατευθύνουν κεραυνούς

Οι ενημερώσεις που είχαν χρησιμοποιηθεί για να επιτρέπουν τη συλλογή δεδομένων από τα Windοws 7 σημειώνονται και πάλι ως “σημαντικές” για τα Windοws 7 PC, και εμφανίζονται σαν συνιστώμενες από το Windοws Update.

Για να αποκρύψετε μια ενημερωμένη των Windows, κάντε δεξί πάνω στο παράθυρο του Windοws Update και επιλέξτε “απόκρυψη ενημέρωσης” από το μενού. Αν δεν επανακυκλοφορήσει, δεν θα εμφανίζεται πλέον στο σας και έτσι δεν θα εγκατασταθεί ποτέ.

Και οι δύο “Ενημερωμένες εκδόσεις συμβατότητας για την ενημέρωση των Windοws” προσφέρονται μέσω του Windοws Update και του Microsoft Update Catalog.

Να αναφέρουμε ότι προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πάρα πολλά για το τι πραγματικά κάνουν οι ενημερωμένες εκδόσεις KB2952664 και KB2976978. Φαίνεται ότι προσθέτουν μια νέα που ονομάζεται DoScheduledTelemetryRun, αλλά δεν είναι σαφές τι δεδομένα συλλέγει η εταιρεία, και αν αλλάζει κάτι άλλο στο σύστημα κατά την εγκατάσταση των ενημερώσεων.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).