Τι είναι το Windows as a Service που έρχεται με τα Windows 9

Τι είναι τελικά το “Windows as a Service”; Όλοι γνωρίζουν ότι τα Windows 9 πρόκειται να είναι ένα πολύ κρίσιμο ορόσημο για το σύγχρονο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Οι προσδοκίες είναι πολλές από τους καταναλωτές, ειδικά αυτούς που ένιωσαν απογοητευμένοι με τα Windows 8. Αυτό σίγουρα δεν είναι καλό για την εταιρεία αφού όλοι περιμένουν μεγάλες αλλαγές με το επόμενο λειτουργικό σύστημα.

Windows as a Service Windows as a Service Windows as a Service

Μία από τις φήμες που κυκλοφορεί τους τελευταίους μήνες ανέφερε κάτι που ονομάζεται Windows as a Service ή Windows ως μια υπηρεσία. Η νέα έννοια που μας έκανε να πιστέψουμε ότι η Microsoft θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένα συνδρομητικό λειτουργικό σύστημα κάτι σαν το Office 365.

Η Mary Jo Foley του ZDNet αναφέρει όμως ότι δεν πρόκειται να δούμε τα Windows 365.

Τα Windows σαν υπηρεσία είναι στην πραγματικότητα μια νέα προσέγγιση σχετικά με τις ενημερώσεις που θα αποστέλλονται στους χρήστες, αναφέρει η Foley, επισημαίνοντας ότι η Microsoft θα μπορούσε να παραδώσει διαφορετικές εκδόσεις σε κάθε χρήστη. Βασικά, η Microsoft έχει σαν στόχο να δημιουργήσει υποομάδες χρηστών που θα μπορούσε να κατεβάσουν διαφορετικές ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος, με βάση τις ανάγκες τους και τις δραστηριότητες που ασκούν στους υπολογιστές τους.

  Νέο Skype 6.3 για Windows

Φυσικά, κάτι τέτοιο θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι η Microsoft θα συλλέγει δεδομένα σχετικά με τη δραστηριότητα των χρηστών της, αλλά αυτό μάλλον συμβαίνει ήδη.
Τα Windows 9 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2015, οπότε η εταιρεία αναμένεται να διαθέσει το νέο χαρακτηριστικό στην έκδοση Windows 9 Preview, που πολύ είναι πιθανά θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η RTM θα έρθει κατά τους πρώτους κιόλας μήνες του 2015, πιθανότατα τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


9  +  1  =