WISeKey και Kaspersky Lab μαζί για την ασφάλεια των wearables

WISeKey και Lab: Με τα «έξυπνα» ρολόγια, τα fitness tracker και τα wristband πληρωμών να αναμένεται ότι θα χρησιμοποιούνται για μία στις πέντε mobile πράξεις πληρωμών μέχρι το 2020 (ποσό που αντιστοιχεί σε $500 εκατομμύρια ετησίως), είναι αναπόφευκτο ότι οι συσκευές αυτές θα αναδειχθούν σ’ έναν όλο και πιο «δημοφιλή» στόχο ψηφιακών επιθέσεων, σύμφωνα με τη WISeKey και την Kaspersky Lab. wisekey kaspersky

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι αναπτύσσουν τεχνολογίες, οι οποίες θα ενσωματώσουν στις νέες wearable συσκευές έλεγχο ταυτότητας και κρυπτογράφηση δεδομένων εις βάθος, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνδέονται με ασφάλεια, να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν οικονομικά δεδομένα.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ των συσκευών, μια τάση γνωστή ως Internet of Things (IoT), έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ριζικά το τοπίο για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Η αγορά των διασυνδεδεμένων wearables και μόνο εκτιμάται ότι θα αυξάνεται κατά 35% ετησίως**. Ωστόσο, πολλές δια και τα δεδομένα που ανταλλάσσουν παραμένουν ανησυχητικά απροστάτευτα, κάτι που θα γίνει ακόμη πιο σοβαρό, όσο θα αυξάνεται ο αριθμός των συσκευών του είδους που θα χρησιμοποιούνται για πληρωμές.

Οι premium κατασκευαστές ρολογιών, όπως ο οίκος Bulgari, ενσωματώνουν ήδη το WIS.WATCH, ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λογισμικό ασφάλειας της WISeKey, στα διασυνδεδεμένα ρολόγια τους. Αυτό επιτρέπει στον πελάτη να αναγνωρίσει και να ελέγξει με ασφάλεια την ταυτότητα της συσκευής του, να τη συνδέσει με άλλες συσκευές, όπως το smartphone του, καθώς και να αποκτήσει πρόσβαση σε εφαρμογές, προσωπικά δεδομένα και ασφαλείς υποδομές αποθήκευσης στο cloud.

Στο πλαίσιο της νέας ς, το software development kit της Kaspersky Lab για την ασφάλεια των φορητών συσκευών θα περιλαμβάνεται στη λύση αυτή, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και ανοίγοντας το δρόμο για υπερ-ασφαλείς πληρωμές μέσω φορητών συσκευών.

«Η συνεργασία μεταξύ της WISeKey και της Kaspersky Lab αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας του IoT. Ο συνδυασμός της ασφάλειας και της ευκολίας που θα ενσωματωθεί στις wearable συσκευές «ανοίγει την πόρτα »για υλοποιήσεις και σε άλλους τομείς, όπου η ίδια προσέγγιση μπορεί να υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών IoT», δήλωσε ο Carlos Moreira, Διευθύνων Σύμβουλος της WISeKey.

Ο Eugene Kaspersky, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab, δήλωσε: «Ζούμε σ’ έναν πραγματικά διασυνδεδεμένο κόσμο. Ωστόσο, όσο ο αριθμός των διασυνδεδεμένων συσκευών συνεχίζει να αυξάνεται, τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των απειλών. Δυστυχώς, σήμερα, υπάρχουν εκατομμύρια συσκευές σε χρήση, οι οποίες δεν είχαν σχεδιαστεί ποτέ για να είναι ασφαλείς. Όμως, η ασφάλεια πρέπει να είναι ενσωματωμένη από την πρώτη στιγμή. Είναι επιτακτική η ανάγκη για την καθιέρωση και την εφαρμογή υψηλότερων επιπέδων ασφάλειας για συσκευές IoT. Είμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τη WISeKey για την ανάπτυξη μιας τέτοιας λύσης».

Η συνεργατική λύση θα βασίζεται στη λύση ‘Cryptographic Root of for IoT’ και στην NFCTrusted© της WISeKey. Μεταξύ τους, οι τεχνολογίες αυτές εξασφαλίζουν την αυθεντικότητα, την εμπιστευτικότητα και την ακεραιότητα των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Η λύση Cryptographic Root of Trust έχει εγκατασταθεί σε περισσότερες από 2,6 δισεκατομμύρια επιφάνειες εργασίας, browsers, φορητές συσκευές, SSL πιστοποιητικά και διασυνδεδεμένες συσκευές.

*Πηγή: Tractica report

** Πηγή: BI Intelligence Estimates

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).