WordCamp Thessaloniki 2018: Λίγες εβδομάδες έμειναν μέχρι τη μεγάλη ημέρα της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018) και οι διοργανωτές παρουσιάζουν τους ομιλητές του WordCamp Thessaloniki 2018.
Είναι άνθρωποι της τεχνολογίας, της αγοράς και της κοινότητας, και θα μοιραστούν με το κοινό τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.
Η σελίδα των διοργανωτών αναφέρει
Περίπου το 30% των sites που διαβάζεις καθημερινά, είναι φτιαγμένα με βάση το ανοικτό λογισμικό του WordPress. Μία πλατφόρμα της οποίας η χρήση αυξάνεται διαρκώς, ειδικά στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό διοργανώνουμε το WordCamp Thessaloniki, ένα συνέδριο που αφορά το WordPress, αλλά όχι αποκλειστικά αυτό.
Τα WordCamp συζητάνε διάφορα θέματα: Startups, E-Commerce, Βlogging, είναι μόνο μερικές από τις θεματολογίες που καλύπτονται σε συνέδρια σαν και αυτό που ετοιμάζεται.
Σε παγκόσμια βάση, τα WordCamps υποστηρίζονται από το WordPress Foundation –το επίσημο και κοινωφελές ιδρύμα που έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη της ανοικτότητας του WordPress– κάτι που σημαίνει πως το συνέδριο είναι εγκεκριμένο και αναγνωρισμένο από το Foundation.
Ποιους αφορά το WordCamp
Ένα WordCamp αφορά όλους όσους ασχολούνται με το WordPress και όχι μόνο, σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις βαθμίδες γνώσης. Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε χρήστη του internet που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις εξελίξεις γύρω από το WordPress, χωρίς κανέναν περιορισμό: Web Developers, Web Designers, Βloggers, Δημοσιογράφοι, Content Editors, Web Editors, Social Media Managers και πολλές άλλες ειδικότητες είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες επαγγελματιών στους οποίους απευθύνεται το συνέδριο.
WordCamp Thessaloniki 2018 Ποιoς το διοργανώνει
Το WordCamp Thessaloniki 2018, διοργανώνεται από εθελοντές, μέλη του WordPress Greek Community. Συγκεκριμένα, 15 μέλη της κοινότητας, μοιράστηκαν τις αρμοδιότητες και δουλεύουν στην υλοποίηση του συνεδρίου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έπειτα από δύο επιτυχημένα WordCamp Athens.
WordCamp Thessaloniki 2018 Πως χρηματοδοτείται
Όπως είπαμε και παραπάνω, το WordPress Foundation είναι ο πολύτιμος συνεργάτης και υποστηρικτής της προσπάθειάς μας. Έτσι, το WordCamp Thessaloniki, χρηματοδοτείται σε ένα μεγάλο μέρος από τους επίσημους χορηγούς και υποστηρικτές του Foundation, έχοντας ωστόσο τη δυνατότητα να αναζητήσει και εγχώριες χρηματικές χορηγίες ή προσφορές υπηρεσιών από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Οι ομιλητές
Table of Contents
Νικόλας Γιαννόπουλος
Ο Νίκος Γιαννόπουλος ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα και είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2007-2013). Από το 2012 έως το 2015 εργάστηκε ως full stack web developer ενώ παράλληλα ως freelancer ανέπτυξε τις τεχνικές του όσο αφορά το Product Design & Development, User & Customer Experience. Από το 2015 έως σήμερα έχει συμμετάσχει στην δημιουργία και ίδρυση των brands Filox, Konnect, Motivar, Wibee με συνολικά πάνω από 200 πελάτες σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Συμμετοχές σε συνέδρια και εκθέσεις:
1. 2012 συμμετοχή και βραβείο στο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στην Καβάλα, με θέμα «Σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου οικιακών θερμοκηπίων με αισθητήρες περιβάλλοντος».
2. 2016 ομιλητής στο WordCamp Athens με θέμα ‘WordPress for Offline Phonegap Hybrid Mobile Application with Geo Sniffing’.
3. 2017 workshop στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας, με θέμα «Από το πρόβλημα στη λύση: Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές για τουριστικές επιχειρήσεις».4. 2018 συμμετοχή στο Hotel Technology Innovation Show στο Λονδίνο με την Wibee, όντας η μοναδική ελληνική εταιρία λογισμικού στην Έκθεση.
5. 2018 workshop στο 2ο συνέδριο «Corfu Tourism ΑΕΙ Forum 2018» με θέμα «Increase revenue for Hoteliers, deliver experiences to visitors».
Αλέξανδρος Καουνάς
Είναι 26 ετών με σπουδές στο τμήμα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ. Μένει στην Αθήνα και δουλεύει στην bracket[], στο κέντρο της πόλης. Δουλεύει ως προγραμματιστής τα τελευταία οκτώ χρόνια, ενώ το WordPress μπήκε στη ζωή του πριν περίπου δύο χρόνια. Είναι παθιασμένος με τον καλό κώδικα και τις προκλήσεις που προκύπτουν και πρέπει να αντιμετωπίσει. Έχει «εμμονή» με την τελειότητα και δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια. Λατρεύει την μπύρα (weiss κατά προτίμηση) και τον σκέτο καφέ. Είναι πρόθυμος να βοηθήσει και του αρέσει να μοιράζεται τις πρακτικές του με νέους προγραμματιστές.
Διαμαντής Κιτρίδης
Ο Διαμαντής Κιτρίδης, τα τελευταία 17 χρόνια εξειδικεύεται στο Digital Marketing. Ανάμεσα στην πρακτική του εμπειρία και το ερευνητικό του έργο, συγκαταλέγονται γνώσεις πάνω στη δημιουργία on line community, μετρήσεις αποτελεσματικότητας προωθητικών ενεργειών campaign (ROI), ανάλυση και αξιολόγηση στατιστικών δεδομένων που προέρχονται από τα Social Networks και η βελτιστοποίηση στις ηλεκτρονικές μηχανές αναζήτησης. Έχει διακριθεί για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων στρατηγικών για την προώθηση εταιριών, προϊόντων, δημοσίων προσώπων και πολιτικών στα Social Media. Ήταν εμπνευστής και δημιουργός σε κάποιες από τις πρώτες Facebook καμπάνιες στην Ευρώπη, το 2007. Στο ενεργητικό του συγκαταλέγεται και η συγγραφή του βιβλίου Social Media Facebook Marketing, το πρώτο ολοκληρωμένο βιβλίο για το Facebook Marketing στην ελληνική αλλά και ξένη βιβλιογραφία. Έχει διατελέσει ακαδημαϊκός υπεύθυνος και βασικός διδάκτωρ του Diploma in Social Media, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία της Citrine Marketing Communication με το City University.
Νάστια Kolomoytseva
Η Νάστια γεννήθηκε στην Ουκρανία και σε ηλικία 14 χρονών ήρθε στην Ελλάδα. Η αλλαγή περιβάλλοντος αλλά και η εκμάθηση μιας τόσο απαιτητικής γλώσσας όσο είναι η ελληνική την έκαναν να θέτει στόχους από μικρή και να προσπαθεί πολύ για να τους πετύχει.
Το 2012 ολοκληρώνει τις σπουδές με αντικείμενο την Εφαρμοσμένη Πληροφορική στην Διοίκηση Οικονομίας και βγαίνει στην αγορά με στόχο να δημιουργήσει μια δική της επιχείρηση, και τα καταφέρνει. Το 2013 ιδρύει την Be Digital που ήταν agency κατασκευής ιστοσελίδων μέχρι και το 2015, που γνωρίζει την WPMU DEV, και όλα αλλάζουν.
Ως μέλος της ομάδας μιας κορυφαίας εταιρίας στο αντικείμενο της έμαθε πως θέλει πολύ δουλειά για να ανέβεις ψηλά αλλά ακόμα περισσότερη για να παραμείνεις εκεί.
Η Νάστια κατέχει την θέση του support “Rock Star” στην WPMU DEV και με μεγάλη της χαρά θα σας εξηγήσει τι σημαίνει αυτό και πως λειτουργεί σωστά.
Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Ο Γιάννης είναι σχεδιαστής UI & UX και front-end προγραμματιστής εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν ένα από τα βασικά μέλη της ILG, ένα μέρος του έργου The Web Standards Project, το οποίο στοχεύει στην προώθηση της παγκόσμιας χρήσης προτύπων για την εξασφάλιση ενός δίκαιου ιστού. Αν και ένας επιπόλαιος συγγραφέας, τα άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία και σε περιοδικά Web, όπως το Smashing Magazine.
Ορθολογιστής από τη φύση του, παραμένει φανατικός μαθητής και προσπαθεί να συναντήσει ανθρώπους πιο έξυπνους από αυτόν, κάτι που μεταξύ μας, δεν είναι τόσο δύσκολο. Ελέγχει την εντροπία με τυπογραφία και χρώματα, μελωδίες και πρωινό τρέξιμο.
Τρέχει έναν Αγγλικό κι έναν Ελληνικό ιστότοπο.
Λένα Λέκκου
Απασχολείται στον ευρύτερο χώρο του Design από το 2009, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια έχει εισέλθει στο χώρο της εκπαίδευσης αναλαμβάνοντας το συντονισμό του Web Department στον εκπαιδευτικό φορέα SAE στην Αθήνα. Organizer του Athens Gamification Meetup. Μεγάλη οπαδός του Interaction Design, με ιδιαίτερη αγάπη σε οτιδήποτε δημιουργικό.
Θάνος Λεοντάρης
O Θάνος Λεοντάρης είναι δικηγόρος-νομικός σύμβουλος με έδρα τη Θεσσαλονίκη κάτοχος ενός MBA και υποψήφιος για LLM στο Διεθνές Δίκαιο. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Globaltraining στον τομέα της ρύθμισης ψηφιακών νομισμάτων και νομικός σύμβουλος του Blockchain Legal Advisory International που εδρεύει στην Κύπρο. Ο Θάνος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ακαδημία Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και έχει πιστοποιηθεί ως Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων. Ο τομέας ειδίκευσης του είναι η παροχή νομικής συμβουλευτικής σε νεοφυείς επιχειρήσεις, η νομοθεσία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, φορολογική νομοθεσία, πνευματική ιδιοκτησία και τα νομικά ζητήματα των blockchain. Πριν ξεκινήσει την δικηγορική του σταδιοδρομία στη Θεσσαλονίκη, εργάστηκε ως σύμβουλος τηλεπικοινωνιών, ως υπεύθυνος μάρκετινγκ για ιδιωτικό κολέγιο και ως συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων. Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα πρακτικής εργασίας του U.S State Department, ΝΑΤΟ και του Montgomery County (Maryland, ΗΠΑ). Στον ελεύθερο χρόνο του είναι εθελοντής πυροσβέστης και μέντορας νεοφυών επιχειρήσεων για την ΑΜΚΕ People’s Trust στη Θεσσαλονίκη.
Άγγελος Συναδάκης
Ο Άγγελος Συναδάκης έχει Bachelor στα Μαθηματικά και Master στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών καθώς έχει αναπτύξει πολλά τα τέτοια έργα στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια είναι Γενικός Διευθυντής της Social Mind και από την θέση αυτή βοηθάει της εταιρίες να φέρουν αποτελέσματα αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο χτίζουν και χρησιμοποιούν τα ψηφιακά τους κανάλια.
Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με περισσότερες από 180 εταιρίες από μία πληθώρα διαφορετικών κλάδων. Κατά την διάρκεια των συνεργασιών αυτών, σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν καινοτόμες online στρατηγικές οι οποίες περιελάμβαναν την ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών, ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων καθώς και την χρήση online καναλιών επικοινωνίας, διαφημιστικών μέσων κ.α. Μερικοί από τους κλάδους με τους οποίους έχει συνεργαστεί είναι το λιανικό εμπόριο, τα supermarket, η εστίαση, η υγεία, η ομορφιά, ο τουρισμός και άλλοι.
Πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο άτομο το οποίο μαθαίνει γρήγορα, αναζητά διαρκώς νέες ευκαιρίες και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την διοίκηση, τις νέες τεχνολογίες και τα μαθηματικά.
Μαρία – Αννα Τανάγια
Δημοσιογραφεί από το 2001, θητεύοντας σε έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα. Η νέα μεγάλη της αγάπη, το copywriting, ήρθε στη ζωή της το 2010 μαζί με την οικονομική κρίση.
Δημιούργησε το publiSHIT magazine, ως case study για τη διπλωματική της πάνω στη Δημοσιογραφία και τα Νέα Μέσα. Πρόκειται για ένα περιοδικό στο οποίο όλοι ανεξαιρέτως οι αναγνώστες μπορούν να γίνουν αρχισυντάκτες, συντάκτες ή storytellers. Πιστεύει, άλλωστε, ακράδαντα ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον μία ενδιαφέρουσα ιστορία ν’ αφηγηθούν. Οι ιστορίες που τη συγκινούν φιλοξενούνται στο blog της στη Huffington Post Ελλάδας, ενώ η στήλη των ιστοριών έχει βραβευτεί στα Regional Media Awards.
Έχει βραβευτεί ως Disruptor, δηλαδή ως μία απ’ τους 50 «γε-νέους» επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος. Για εκείνη, η επικοινωνία είναι η ωραιότερη μορφή τέχνης και η digital εκδοχή της, το πιο δυνατό στοίχημα για όσους είναι δημιουργοί περιεχομένου. Ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στον Τομέα Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ Άλφα, προσπαθεί να εμπνεύσει την επόμενη γενιά επαγγελματιών να δημιουργεί σωστό περιεχόμενο. Ως συνεργάτιδα επιχειρήσεων, προσπαθεί να τις βοηθήσει ν’ αναδείξουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα εμπνεύσουν το κοινό να συνδεθεί ουσιαστικά μαζί τους.
Γεράσιμος Τσιάμαλος
Ο Γεράσιμος ασχολείται με το web design από το 2001. Το 2007 ήρθε σε επαφή με το WordPress και το 2012 μπήκε στον χώρο των premium WordPress themes σαν συνιδρυτής του CSSIgniter.com. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την επέκταση/συντήρηση της μικρής συλλογής του από παλιούς υπολογιστές.
Γιώργος Χατζόπουλος
Ο Γιώργος Χατζόπουλος ξεκίνησε την Stonewave το 2010, αφού προηγουμένως εργάστηκε για Βρετανικές και Ελληνικές εταιρείες ως Web Developer. Λόγω της αγάπης της Stonewave για την Έρευνα & Ανάπτυξη, η Stonewave κατάφερε να αποκτήσει μια πελατειακή βάση πολλαπλών ειδικοτήτων, με διάφορες ανάγκες στην Ελλάδα, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Κύπρο, τις Η.Π.Α. και τα Εμιράτα (Ντουμπάι). Η Stonewave διαθέτει 4 τμήματα – Εταιρικά Προφίλ / Μικροεφαρμογές, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Mobile Apps και Πλατφόρμες custom λογισμικού. Το 2018, δύο μέλη της ομάδας (Κώστας Παππάς, Σταμάτης Κωνσταντάρας) εξελίχθηκαν ως Επικεφαλής του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επικεφαλής των Websites και Εφαρμογών. Η Stonewave διαθέτει διεθνές πελατολόγιο (Calzedonia, Adidas, Universal Group, ΠΑΟΚ, ΝΑΚ, INTRAKAT, Καθημερινή, MLS, Agnotis, 1Clique Systems). Η Stonewave είναι μέτοχος και σε άλλα Startups (Aloyalo, Mojestik, DailyChef). Η Stonewave έχει βραβευτεί με βραβεία Code & Design (βραβεία Awwwards, FW), βραβεία ΕΒΓΕ, Βραβεία Επιχειρηματικών Τεχνικών (Estia Awards, METLIFE Dubai Int’l Fintech Contest 2017). H Stonewave συμμετείχε στη 83η ΔΕΘ στα πλαίσια του Digital Greece.
Maziar Firuzmand
Αντικατοπτρίζοντας το πολύπλευρο εκπαιδευτικό του υπόβαθρο, το οποίο περιλαμβάνει ένα δίπλωμα Γραφιστικής, ένα Bachelors στις Εφαρμοσμένες Τέχνες, ένα μεταπτυχιακό στη Διεύθυνση Θεάτρου και ένα Διδακτορικό Δίπλωμα Επικοινωνίας & Μελέτης των Μέσων, ο Maziar παίζει ένα υβριδικό ρόλο στην Artbees δημιουργώντας μια φυσική συνέργεια μεταξύ στο μάρκετινγκ και το σχεδιασμό προϊόντων της Artbees και τη γενική στρατηγική της.
Η Artbees είναι μια εταιρεία ανάπτυξης θεμάτων πίσω από το δημοφιλές θέμα WordPress Jupiter X και μέλος του Envato Wall of Fame. Το Jupiter X έχει 100000+ χρήστες από όλο τον κόσμο.
Raffaella Isidori
Δημιουργεί brands και σχεδιάζει την επικοινωνία για επιχειρήσεις σ’ όλο τον κόσμο. Επίσης, βοηθά εταιρείες στην επιχώρια προσαρμογή τους στην ιταλική ή αγγλική γλώσσα. Εκτός αυτού, μελετά, διδάσκει, φωτογραφίζει, γράφει, μεταφράζει και εκπαιδεύει επαγγελματίες και επιχειρηματίες στην επικοινωνία και τη γλώσσα. Περίεργη όπως οι γάτες, εξασκώντας τη νοημοσύνη και με αγάπη για τη διαφορετικότητα, συλλέγει βιβλία, γραμματοσειρές και αιθέρια έλαια. Αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στην ιταλική ύπαιθρο, περιτριγυρισμένη από χλωρίδα και πανίδα, όπου καλλιεργεί όνειρα & διευρύνει όρια. Μπορείτε να δείτε τη δουλειά της στο www.raffaellaisidori.com. Online, είναι η zetaraffix.
Abdullah Ramzan
Ένας Μηχανικός Λογισμικού, μέλος της συμμορίας PressTigers της Nextbridge (Pvt.) Ltd. ως προγραμματιστής WP προσθέτων, που αγαπά να συνεισφέρει σε έργα open source. Συνεισφέρει τακτικά στον πυρήνα του WordPress από την έκδοση WP 4.9.3 και συνέβαλε στα Gutenberg, Postman SMTP, WP Job Manager, δημιούργησε πολλά έργα ανοιχτού κώδικα, επιπροσθέτως της αναφοράς λίγων σφαλμάτων στο Facebook Graph API σαν κυνηγός σφαλμάτων. Είναι ενεργό μέρος της ομάδας development του PressTigers που δημιούργησε απλά plugins όπως τα Simple Job Board, Simple Event Planner και Flexy Breadcrumb. Αγαπά να βοηθά τους ανθρώπους σε διαφορετικά φόρουμ, ειδικά στο φόρουμ υποστήριξης του WordPress.org, και να παρακολουθεί ενεργά τις συναντήσεις στο φόρουμ στο κανάλι #forum για το φόρουμ υποστήριξης του WordPress Urdu.
Online Παρουσία:
– WP.org:https://profiles.wordpress.org/abdullahramzan/
– Twitter:https://twitter.com/Software_abi
– Github:https://github.com/abdullah1908/
David Remer
Ο David εργάζεται εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια με την PHP και το WordPress και δημιούργησε τον πρώτο του WordPress ιστότοπο το 2005. Ως θιασώτης του ανοικτού λογισμικού είναι μέλος του Pluginkollektiv (pluginkollektiv.org) που διατηρεί δημοφιλή plugins όπως το Antispam Bee. Εργάζεται στην Inpsyde, το μεγαλύτερο πρακτορείο WordPress στη Γερμανία και έναν συνεργάτη του WordPress VIP. Ο David δημοσίευσε επίσης ένα βιβλίο σχετικά με την ανάπτυξη plugins στο WordPress.
Marina Vassilyovska
Η Marina Vassilyovska είναι μια full-stack marketer που απολαμβάνει σοβαρά τη συνεργασία με το WordPress και το θεωρεί ένα από τα καλύτερα project στην ιστορία του Διαδικτύου. Έχει πάνω από 10 χρόνια ψηφιακής εμπειρίας και το ιστορικό της περιλαμβάνει την εργασία τόσο σε εταιρικό περιβάλλον όσο και σε μικρές εταιρείες μάρκετινγκ. Μέσα από τα χρόνια ανέπτυξε αρκετές δεξιότητες όπως SEO, SMM, affiliate και content μάρκετινγκ και το 2018 άφησε την τελευταία της θέση και ίδρυσε το δικό της πρακτορείο ψηφιακού μάρκετινγκ. Η Marina ηγείται επίσης της ομάδας Marketing & Communications για το WordCamp Sofia 2018.
FB: https://www.facebook.com/vassilyovska
IG: @vassilyovska
Twitter: @vassilyovska
____________________________