WordPress 5.2.3 ενημέρωση ασφαλείας έτοιμη για αναβάθμιση

Η νέα WordPress 5.2.3 κυκλοφόρησε χθες το βράδυ με πάρα πολλές αλλαγές για καλύτερες επιδόσεις και περισσότερη ασφάλεια. Τις κύριες αλλαγές της έκδοσης 52 τις έχουμε ήδη περιγράψει εδώ και εδώ.

H έκδοση 5.2.3 επιλύει 29 . Για περισσότερα δείτε το σχετικό σημείωμα.

Για να αναβαθμίσετε το WordPress 5.2.3 αυτόματα ακολουθήστε τη διαδρομή Dashboard > Updates στο menu, ή κατεβάστε το CMS για χειροποίητη εγκατάσταση.

WordPress 5

WordPress 5.2 Βελτιωμένη Προστασία

Το WordPress 5.2 φέρνει μια νέα λειτουργία αποκατάστασης για τους διαχειριστές των ιστοσελίδων. Σε περίπτωση κάποιου fatal error, θα δείτε ένα μήνυμα που θα αναφέρει: “Αυτός ο αντιμετωπίζει τεχνικές δυσκολίες”.

Το WordPress θα στείλει στη συνέχεια ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη του διαχειριστή με ένα ειδικό σύνδεσμο ς.

Χρησιμοποιώντας αυτόν το σύνδεσμο, θα μπορείτε να συνδεθείτε στο πάνελ ς του WordPress για να αναιρέσετε τυχόν αλλαγές που προκάλεσαν το σφάλμα.

Αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι πολύ πρακτικό για πολλούς αρχάριους που δυσκολεύονται να διορθώσουν τέτοια σφάλματα.

WordPress 5.2 Ενημερώσεις στον επεξεργαστή μπλοκ

Ο block editor (Gutenberg) του WordPress προστέθηκε στο από την έκδοση WordPress 5.0. Από τότε συνεχίζει να αναπτύσσεται για να βελτιωθεί περισσότερο.
Ο νέος επεξεργαστής του WordPress σύμφωνα με τους προγραμματιστές θα είναι πολύ πιο γρήγορος από τον παλαιότερο κλασικό επεξεργαστή. Θα είναι γύρω στο 35% γρηγορότερος στην τεράστιων δημοσιεύσεων.
Ο στόχος του WordPress είναι να δημιουργήσει μια πλατφόρμα που θα μπορούν όλοι να κάνουν δημοσιεύσεις. Το WordPress 5.2 θα φέρει αρκετές βελτιώσεις προσβασιμότητας στον block editor.
Θα υποστηρίξει μειωμένες ρυθμίσεις στο του χρήστη.
Το post URL θα έχει καλύτερη γραφή για να διευκολύνει τον εντοπισμό.
Ο block editor Θα έχει πιο καθαρό και σταθερό focus styling για πλοήγηση μέσω του πληκτρολογίου.
Το WordPress 5.2 θα διαθέτει επίσης βελτιωμένη εμπειρία screen-reader με νέα μηνύματα ομιλίας. Τα υπάρχοντα μηνύματα ομιλίας βελτιώνονται επίσης για να είναι πιο ξακάθαρα.

WordPress 5.2 Εισαγωγή νέων μπλοκ

Το WordPress 5.2 θα φέρει επίσης τα παρακάτω στον προεπιλεγμένο επεξεργαστή. Ορισμένα από αυτά υπήρχαν ήδη σαν Widgets, αλλά τώρα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στις δημοσιεύσεις σας αλλά και στις σελίδες.

Το μπλοκ RSS – Θα σας επιτρέψει να προβάλετε οποιοδήποτε RSS feed στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας.
Amazon Kindle embed block – Σας επιτρέπει να ενσωματώσετε περιεχόμενο από το Amazon Kindle
Αναζήτηση μπλοκ – Προσθέστε την προεπιλεγμένη δυνατότητα αναζήτησης του WordPress στο περιεχόμενό σας.
Ημερολόγιο μπλοκ – Εμφανίζει ένα ημερολόγιο των αναρτήσεων σας που θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κλικ σε μια ημερομηνία για να δουν τις δημοσιεύσεις που αναρτήθηκαν εκείνη τη μέρα.
Tag Cloud block – Εμφανίζει το Tag Cloud στο περιεχόμενό σας.

Νέο εργαλείο ς μπλοκ

Το WordPress 5.2 θα φέρει ένα νέο εργαλείο διαχείρισης μπλοκ, το οποίο θα σας επιτρέψει να αποκρύψετε τα μπλοκ που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή που δεν χρησιμοποιείτε συχνά.
Το Block Manager Tool θα εμφανίζει όλα τα μπλοκ που διαθέτετε στον ιστότοπό σας. Μπορείτε απλά να καταργήσετε τα blog που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

PHP

Το WordPress χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, και διαφορετικές εταιρείες φιλοξενίας με διαφορετικά περιβάλλοντα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το WordPress CMS εξακολουθεί να υποστηρίζει μερικές παλαιότερες εκδόσεις της PHP, κάτι που είναι από πολύ έως και λίγο προβληματικό. Οι χρήστες μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι η σελίδα τους μπορεί να γίνει ταχύτερη απλά χρησιμοποιώντας μια νεότερη έκδοση της PHP.

Το WordPress 5.2 θα κάνει την έκδοση της PHP σε 5.6 σαν ελάχιστη απαίτηση για την εγκατάσταση. Ο στόχος είναι να αυξηθεί σταδιακά η ελάχιστη απαιτούμενη έκδοση της PHP στις μελλοντικές εκδόσεις.

_________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).