WordPress 5.5 τι φέρνει η επερχόμενη έκδοση;

Το WordPress 5.5 beta κυκλοφόρησε και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 11 Αυγούστου του 2020. Θα είναι η δεύτερη μεγάλη έκδοση του WordPress για αυτή την χρονιά και φέρνει πολλές νέες δυνατότητες και βελτιώσεις.

Ας δούμε τι έρχεται με το WordPress 5.5

(Μπορείτε να δοκιμάσετε την έκδοση beta στον υπολογιστή σας ή σε περιβάλλον staging χρησιμοποιώντας το πρόσθετο WordPress Beta Tester).

Να αναφέρουμε πριν ξεκινήσουμε ότι το WordPress 5.5 είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, κάτι που σημαίνει ότι οι δυνατότητες που διαθέτει αυτή τη στιγμή στην έκδοση beta μπορεί να αλλάξουν ή να μην τις δούμε καθόλου στην τελική έκδοση.

Η νέα έκδοση WordPress 5.5 φέρνει αρκετές βελτιώσεις στο UI του Block Editor. Θα παρατηρήσετε περιγράμματα γύρω από γραμμές εργαλείων και κουμπιά, νέα εικονίδια και focus highlighting καθώς μετακινείτε γράφετε.

Το κουμπί (+) για την προσθήκη ενός νέου μπλοκ έχει αλλάξει (είναι πιο ευδιάκριτο) και μοιάζει περισσότερο με κουμπί.

Το WordPress 5.5 θα φέρει και ορισμένα νέα blocks στον block editor. Πρόκειται για πρόσθετα του WordPress που προσθέτουν νέες δυνατότητες στον block editor.

Η νέα έκδοση θα διευκολύνει την μετακίνηση block μέσα στο πρόγραμμα της επεξεργασίας περιεχομένου. Μπορείτε απλά να κάνετε ένα στη λαβή στο block που σας ενδιαφέρει και το σύρετε πάνω και κάτω.

Το WordPress σας επιτρέπει να κάνετε κάποια βασική επεξεργασία εικόνας, όπως περικοπή, αλλαγή μεγέθους, περιστροφή και κλίμακα. Ωστόσο, για να το κάνετε αυτό πρέπει να ανοίξετε την εικόνα στη βιβλιοθήκη πολυμέσων.

Το επερχόμενο WordPress 5.5 θα σας επιτρέψει να επεξεργαστείτε εικόνες χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψετε τον block editor. Θα μπορείτε να μεγαλώσετε, να περικόψετε, να περιστρέψετε και να αλλάξετε το μέγεθος μιας εικόνας επί τόπου.

Το WordPress 5.5 θα σας επιτρέψει να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις για τα πρόσθετα και τα θέματα μέσω του πίνακα ελέγχου διαχειριστή. Από τη σελίδα των plugins θα μπορείτε να κάνετε κλικ στο “Ενεργοποίηση αυτόματης ενημέρωσης” δίπλα στα plugins που θέλετε να ενημερώνονται αυτόματα.

Ομοίως, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις και για τα themes με τον ίδιο τρόπο από την σελίδα των themes.

Η νέα έκδοση 5.5 θα συνοδεύεται από μια ενσωματωμένη δυνατότητα για sitemaps που θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Θα δημιουργήσει ένα νέο αρχείο που ονομάζεται wp-.xml το οποίο θα περιέχει συνδέσμους προς όλα τα άλλα αρχεία του ιστότοπου.

Η του sitemap θα υποστηρίζει όλους τους τύπους δημοσιεύσεων, (categories, tags και custom taxonomies) καθώς και τα χρονολογικά αρχεία των εκδοτών. Τα δύο μεγαλύτερα plugins All in One SEO Pack και Yoast SEO θα συνεχίσουν να διαθέτουν τα δικά τους sitemaps, επειδή προσφέρουν προηγμένες δυνατότητες προσαρμογής.

Το WordPress 5.5 θα διαθέτει και το χαρακτηριστικό Lazy load σαν προεπιλεγμένη επιλογή για όλες τις εικόνες. Η νέα έκδοση θα προσθέτει το ‘loading' στο img tag. Αυτό το χαρακτηριστικό υποστηρίζεται από όλα τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης (εκτός από τον Safari).

Αυτά και άλλα πολλά που θα τα μάθουμε τον Αύγουστο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.084 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).