WordPress : μια άποψη που δεν θα αρέσει

Το WordPress αναπτύχθηκε αρχικά σαν μια πλατφόρμα blogging, όπου μπορούσατε να δημοσιεύετε μια χρονολογική λίστα αναρτήσεων ή άρθρων.

Με την πάροδο του χρόνου προστίθενται όλο και περισσότερες λειτουργίες. Έτσι αν και ο πυρήνας του WordPress λειτουργεί σαν πλατφόρμα blogging, χρησιμοποιείται και για την πώληση προϊόντων στο διαδίκτυο, το χειρισμό ιδιωτικών δεδομένων, την αλληλεπίδραση με επιχειρηματικά συστήματα ή τη λειτουργία σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Με τα χρόνια το WordPress έχει προσθέσει περισσότερη λειτουργικότητα, επιτρέποντας μεγαλύτερη ευελιξία στην αρχική προσέγγιση blogging και διαχείριση περιεχομένου.

Έτσι το WordPress θεωρείται συχνά μια πολύ φθηνή λύση για την δημιουργία κάποιου ιστότοπου. Ισχύει αν αναζητάτε κάτι απλό, και το αντίθετο αν θέλετε να σταθείτε χωρίς ατέλειες στο διαδίκτυο.

Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress με την βασική του λειτουργία, τότε το κόστος φιλοξενίας είναι ελάχιστο. Ωστόσο, όσο περισσότερες προσαρμογές και προσθήκες (addons-plugins) υπάρχουν, τόσο περισσότερη προσοχή χρειάζεται για να διατηρηθεί ο ιστότοπος ασφαλής και σταθερός.

Να αναφέρουμε ότι themes, plugins και addons που προσθέτουν λειτουργίες, κοστίζουν και αυτή την στιγμή υπάρχουν μαγαζάκια που πλουτίζουν (έχουμε αναφέρει ήδη το wpbeginner)

Για προσαρμοσμένα site με WordPress, η φιλοξενία πρέπει να περιλαμβάνει ενεργή παρακολούθηση και διαχείριση των κενών ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος συντήρησης του WordPress μεγαλώνει συνεχώς αφού με τα σχεδόν 60.000 πρόσθετα που υπάρχουν, εμφανίζονται συνεχώς νέα τρωτά σημεία.

Το WordPress και η αναρχία των plugins

Ένα από τα δυνατά σημεία του WordPress είναι και η μεγαλύτερη αδυναμία του. Όπως προαναφέραμε αυτή τη στιγμή, μπορείτε να περιηγηθείτε σε σχεδόν 60.000 πρόσθετα στον ιστότοπο του WordPress. Αυτά τα πρόσθετα προσφέρουν επιπρόσθετη λειτουργικότητα στην πλατφόρμα του WordPress.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ότι δεν υπάρχει έλεγχος ή κάποια μέθοδος για το πώς αναπτύσσονται τα πρόσθετα του WordPress. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να γράψει κώδικα, να τον ονομάσει πρόσθετο WordPress και να το ανεβάσει στην πλατφόρμα χωρίς πραγματική επίβλεψη στην ποιότητα, τη σταθερότητα ή την ασφάλεια.

Για παράδειγμα, αν αναζητήσετε για κάποιο plugin στον ιστότοπο προσθηκών του WordPress θα εμφανιστούν ατελείωτες σελίδες με πρόσθετα. Ορισμένα από αυτά τα πρόσθετα δοκιμάστηκαν τελευταία φορά σε εκδόσεις του WordPress του 2010. Αν δεν προσέξετε τι προσθέτετε στο site σας μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Αν και φίλος και ενεργός υποστηριχτής του ανοιχτού κώδικα, υπάρχουν άλλες πλατφόρμες που χρησιμοποιούν γενικά μια τυποποιημένη δομή για τα πρόσθετα και οι συνεισφορές στον κώδικα ελέγχονται από ομοτίμους από άλλους προγραμματιστές ή την ίδια την πλατφόρμα πριν γίνουν αποδεκτές.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).