Το πρότυπο ασφαλείας WPA3 του Wi-Fi είναι έτοιμο

Η WiFi επιτέλους αναβαθμίζεται μετά από 14 χρόνια. Η Wi-Fi Alliance παρουσίασε χθες και επίσημα το WPA3, το νέο WiFi πρότυπο που υπόσχεται να αντιμετωπίσει πολλά από τα τρωτά σημεία που υπάρχουν στην ασύρματη δικτύωση.

Η Wi-Fi Alliance, η οποία είναι μία σύμπραξη εταιρειών, αποτελούμενη από διαφόρους κατασκευαστές συσκευών, όπως η Apple, η Microsoft και η , παρουσίασε χθες σε σχετική ανακοίνωσή της στο διαδικτυακό της τόπο, τον τρόπο λειτουργίας και ασφάλειας του νέου αναμενόμενου πρωτοκόλλου WP3.

Σύμφωνα με τα γραφόμενά της, το νέο WPA3 φέρνει εξατομικευμένη κρυπτογράφηση δεδομένων που θα προστατεύει τα σας από την τους μέσω του δικτύου WiFi. Επίσης, θα έχετε πιο αυστηρές συνδέσεις, μέσω SAE (Simultaneous Authentication of Equals), το οποίο είναι ένα βασικό πρωτόκολλο εγκατάστασης που μειώνει τις πιθανότητες κάποιος να μαντέψει τον κωδικό πρόσβασής σας – ακόμα και αν αυτός είναι πανεύκολος.

Εάν χρησιμοποιήσετε την επαγγελματική ασφάλεια WPA3-Enterprise, θα έχετε μία παρόμοια ισχύ κρυπτογράφησης με τα 192-bit, που θα πρέπει να κάνει πιο δύσκολη τη διάσπαση ασφαλών δεδομένων. Θα υπάρχει επίσης και μία ευκολότερη ρύθμιση, για , μέσω του Easy Connect, το οποίο θα σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για να ρυθμίσετε τις WiFi συσκευές σας που έχουν είτε μικρή οθόνη είτε καμία οθόνη.

Για το πότε θα δείτε το WPA3 στις συσκευές σας, εξαρτάται από τις κατασκευάστριες εταιρείες και από το πότε αυτές θα εισάγουν το WP3 μέσω ενημερωμένων εκδόσεων ή μέσω αντικατάστασης υλικού. Το WPA2 δεν θα σταματήσει σύντομα να λειτουργεί (θα παραμείνει διαλειτουργικό), αλλά η υποστήριξη WPA3 θα καταστεί τελικά υποχρεωτική σε οποιοδήποτε προϊόν θα είναι πιστοποιημένο από τη Wi-Fi Alliance, και το πιθανότερο θα είναι να έρχεται ρυθμισμένη η με το WPA3 σαν προεπιλογή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).