Νέο εργαλείο του Google Earth μετρά την απόσταση μεταξύ δύο τοποθεσιών στη Γη

Η Google κυκλοφόρησε σήμερα μια ενημέρωση στο Google Earth που σας επιτρέπει να μετρήσετε την απόσταση μεταξύ δύο τοποθεσιών ή τα τετραγωνικά μιας περιοχής.

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό βρίσκεται ήδη στο Chrome, αναμένεται στο Android στο τέλος αυτής της εβδομάδας, ενώ στο iOS αναμένεται στο εγγύς μέλλον.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη νέα δυνατότητα πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο που μοιάζει με εργαλείο μέτρησης (κάτω αριστερά στην αριστερή πλαϊνή μπάρα). Αυτόματα θα έχετε μια νέα λειτουργία όπου μπορείτε να εκτελέσετε μια ποικιλία μετρήσεων.

Για παράδειγμα και όπως θα δείτε στην δοκιμή μας, μπορείτε να προσδιορίσετε το μήκος μία ευθείας διαδρομής. Στο παράδειγμά μας, όπως φαίνεται η απόσταση Αθήνας – Θεσσαλονίκης είναι 303,18 χιλιόμετρα, και αν κάποιος αποφασίσει να αλλάξει γνώμη και από την Θεσσαλονίκη να ξανακατέβει κάτω στην Αρχαία Ολυμπία θα πρέπει να διανύσει 655.46 χιλιόμετρα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για να υπολογίσετε τα τετραγωνικά μέτρα μίας περιοχής. Για να το κάνετε αυτό αρκεί να κλείσετε την περίμετρο μίας περιοχής και αυτόματα το Google Earth θα σας υπολογίσει  την περίμετρο και το εμβαδόν αυτής.

  GNOME Project κλείνει 20 χρόνια ανάπτυξης

Το εργαλείο μπορεί να μην έχει την ακρίβεια τοπογραφικού σχεδίου αλλά είναι ιδανικό για δειγματοληπτικές μετρήσεις χωραφιών, οικοπέδων κλπ. Σχετικές οδηγίες μπορείτε να διαβάσετε από την βοήθεια της Google εδώ.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


24  +    =  27