Οι εκτεθειμένοι λογαριασμοί στην Yahoo έφτασαν τα 3 δις

Ως το μεγαλύτερο γνωστό όλων των εποχών φαίνεται ότι είναι παραβίαση και διαρροή των λογαριασμών της εταιρείας Yahoo, καθώς οι εκτεθειμένοι λογαριασμοί αποκαλύφθηκε ότι φτάνουν περίπου τα 3 δισεκατομμύρια.

Yahoo

Η Yahoo, η οποία αποκτήθηκε εφέτος από την εταιρεία Verizon, τώρα πιστεύει ότι ο συνολικός αριθμός των λογαριασμών που παραβιάστηκαν τον Αύγουστο του , και αποκαλύφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, δεν ήταν 1 δισεκατομμύριο, αλλά είναι 3 δις !!!!. Και έτσι η συγκεκριμένο hack είναι το μεγαλύτερο σε όλη την ιστορία του .

Στα τέλη του περασμένου έτους, το Yahoo αποκάλυψε ότι τον Αύγουστο του 2013 είχε υποστεί μια μαζική παραβίαση των δεδομένων της, η οποία επηρέασε 1 δις λογαριασμούς χρηστών. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν ήταν ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνων, ημερομηνίες γεννήσεων, κωδικοί πρόσβασης, και σε ορισμένες περιπτώσεις, «κρυπτογραφημένες ή χωρίς κρυπτογράφηση ερωτήσεις και απαντήσεις ασφαλείας».

Εκείνη την εποχή, το Yahoo είχε επιβεβαιώσει ότι οι hackers δεν συγκέντρωσαν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού ή τα στοιχεία πιστωτικών καρτών που να συνδέονται με τους λογαριασμούς Yahoo.

  Έρχεται νέα επιδότηση για υψηλές συνδέσεις internet στα σπίτια και επιχειρήσεις

Όμως την Τρίτη η εταιρεία Verizon προέβει στην κάτωθι ανακοίνωση: “Μετά την εξαγορά της Yahoo από την Verizon, και κατά τη διάρκεια ολοκλήρωσης των διεργασιών, η εταιρεία έλαβε πρόσφατα νέα δεδομένα και τώρα πιστεύει, μετά από έρευνα και με τη βοήθεια εξωτερικών εμπειρογνωμόνων ερευνητών, ότι όλοι οι λογαριασμοί των χρηστών Yahoo επηρεάστηκαν από την κλοπή του Αυγούστου 2013».

Η δήλωση δείχνει ξεκάθαρα ότι αν είχατε ένα λογαριασμό στην Yahoo το 2013, τότε σίγουρα έχουν παραβιαστεί τα δεδομένα σας.

Έτσι, για οποιοδήποτε λόγο, αν δεν έχετε αλλάξει τον κωδικό πρόσβασής σας από τότε, θα πρέπει να τον αλλάξετε τώρα αμέσως και να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA).

Επίσης, αν χρησιμοποιείτε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις ασφαλείας, να τους αλλάξετε άμεσα. Εννοείτε ότι αν χρησιμοποιείτε αυτούς τους κωδικούς ή τις απαντήσεις ασφαλείας και σε άλλους λογαριασμούς, άσχετους με την Yahoo, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προβείτε άμεσα σε αλλαγές.

  Wireshark 3.6.8 stable: αναλυτής πρωτοκόλλων δικτύου

Η διαγραφή του Yahoo λογαριασμού σας δεν είναι μια καλή επιλογή, καθώς η εταιρεία διαγράφει τους λογαριασμούς αυτούς μετά από 30 ημέρες, γεγονός που επιτρέπει στον hacker να εισβάλει. Έτσι, ακόμα κι αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Yahoo λογαριασμό σας, απλά ενεργοποιήστε τον έλεγχο 2 παραγόντων και αφήστε το.

Η Yahoo έχει ξεκινήσει την κοινοποίηση των κατόχων των λογαριασμών που επηρεάζονται, ζητώντας τους να αλλάξουν τους κωδικούς τους άμεσα, και διαβεβαιώνοντάς τους ότι τα κλεμμένα δεδομένα «δεν περιλαμβάνουν κωδικούς πρόσβασης σε μορφή απλού κειμένου, αριθμούς καρτών, ή τραπεζικούς λογαριασμούς.»

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η παραβίαση είναι διαφορετική από την παραβίαση του 2014 που έγινε και πάλι στην Yahoo, και που αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, επηρεάζοντας όσο 500 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών .

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  9  =  17