Τέλος εποχής: Πωλείται η Yahoo!

To Διοικητικό Συμβούλιο της Yahoo ανακοίνωσε ότι σχηματίστηκε μια επιτροπή για την στρατηγική επισκόπηση των ανεξάρτητων διευθυντών που θα είναι επιφορτισμένοι με την “διερεύνηση εναλλακτικών στρατηγικών”, παράλληλα με την υπάρχουσα δομή διαχείρισης.yahoo for sale

Για να το πούμε με απλούστερα λόγια, η Yahoo! ψάχνει για αγοραστή, και η εταιρεία προσέλαβε μια ομάδα από πρώην στελέχη της Silicon Valley και δικηγόρους που θα διερευνήσουν μια πιθανή εξαγορά.

Λίγες μέρες πριν από την ανακοίνωση αυτή, η εταιρεία απέλυσε το το 15% του προσωπικού της (περίπου 1.600 εργαζόμενους) και δήλωσε ότι θα πρέπει να κλείσουν διάφορα τμήματα.

Αυτή η λίστα περιλαμβάνει δικτυακούς τόπους όπως το Yahoο Food, Yahoο Health, Yahoο Parenting, Yahoο Makers, Yahoο Travel, Yahoο Autos, Yahoο Labs και Yahoο Real Estate.

Το αποθεματικό της Yahoο! έφτασε στο αποκορύφωμά του στην εποχή της Marissa Mayer στο τέλος του 2014, κατά τη στιγμή του Alibaba IPO. Η τιμή της μετοχής εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερη από την τιμή στην οποία ανέλαβε η Mayer την εταιρεία, και παρά την πρόσφατη ανακοίνωση, η εταιρεία κατάφερε να αναπτυχθεί κάτω από την ηγεσία της.

  Audacity 2.4.0 Δωρεάν εφαρμογή επεξεργασίας ήχου

Παρ ‘όλα αυτά, η τρέχουσα θέση της Yahoο! στην αγορά τεχνολογίας είναι ένα απλό αποτύπωμα σε σύγκριση με το μεγαθήριο που ήταν κάποτε. Μια φορά και έναν καιρό (για όσους θυμούνται) θεωρούνταν από πολλούς η “αρχική σελίδα του Internet” και όπως φαίνεται δεν μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο ξανά.

Η κυκλοφορία της στο Web αυτή τη στιγμή ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες το μήνα, και κατέχει την πέμπτη θέση στην σελίδα παγκόσμιας κατάταξης της Alexa. Αυτό οφείλεται σε ένα ισχυρό τμήμα ειδήσεων, μια αξιοπρεπή ιστοσελίδα αθλητικών, αλλά και μια αρκετά πρωτότυπη πύλη βίντεο.

Τρέχουσα φήμες αναφέρουν ότι η Verizon θα μπορούσε να ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Yahoο!. Αυτές οι φήμες τροφοδοτούνται από την φιλία της Mayer με τον CEO της AOL Tim Armstrong, έναν πρώην συνάδελφο της Mayer στην Google. Για όσους δεν γνωρίζουν η Verizon αγόρασε την AOL το περασμένο καλοκαίρι για 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

https://investor.yahoo.net/releasedetail.cfm?releaseid=955792

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  80  =  83

Previous Story

Έρχονται προβλήματα: διέρρευσε ο πηγαίος κώδικας Android trojan

Next Story

Hacked η ιστοσελίδα του Linux Mint: διέθετε κακόβουλα ISO