Πανεπιστήμιο του Yale: εγκέφαλος ζει χωρίς σώμα

Yale: Μια ομάδα επιστημόνων αποκάλυψε πρόσφατα ότι είχαν πραγματοποιήσει με επιτυχία πειράματα σε εκατοντάδες πειραματόζωα και κατάφεραν να διατηρήσουν τον εγκέφαλό τους ζωντανό για 36 ώρες μετά τον θάνατό τους.

Ο ερευνητής Nenad Sestan, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Yale, αποκάλυψε τον χαρακτήρα της έρευνας σε μια συνάντηση στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας τον περασμένο μήνα. Το θέμα της εισήγησής του ήταν μια προσπάθεια να συζητηθούν οι ηθικές ανησυχίες για την περαιτέρω έρευνα στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Yale

Οι ερευνητές με λίγα λόγια κατάφεραν να αποκόψουν τα κεφάλια των πειραματόζωων (γουρούνια) και να διατηρήσουν τον εγκέφαλό τους ζωντανό χωρίς να συνδέονται με το σώμα.

Μέσα από μια λεπτή, περίπλοκη διαδικασία, κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανό το μυαλό, συνδέοντάς το με ένα κλειστό σύστημα που ονομάζουν “BrainEX.” Το συγκεκριμένο σύστημα τροφοδοτεί με τεχνητό αίμα και οξυγόνο τις περιοχές του εγκεφάλου και με αυτό τον τρόπο τον διατηρεί σε ζωή.

Οι ερευνητές σκοπεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, να δημιουργήσουν έναν πλήρη άτλαντα των συνδέσεων μεταξύ των ανθρώπινων εγκεφαλικών κυττάρων, μια πολύ μεγάλη επιχείρηση που δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ μέχρι σήμερα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην απόλυτη κατανόηση του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Η ίδια η έρευνα ίσως να μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για το θάνατο, τη συνείδηση, τις ψυχές, ακόμα και το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Ο Sestan δήλωσε στο NIH ότι είναι πιθανό οι εγκέφαλοι να μπορούν να διατηρηθούν ζωντανοί επ ‘αόριστον και ότι θα μπορούσαν να επιχειρήσουν βήματα για την αποκατάσταση της συνειδητοποίησης. Όμως ανέφερε ότι κάτι τέτοιο προς το παρόν “είναι αχαρτογράφητο έδαφος.”

Φυσικά από άποψη ηθικής υπάρχουν πάρα πολλές ανησυχίες.

Τι θα συμβεί αν κάποιος ξυπνήσει σε ένα περιβάλλον πλήρους αισθητηριακής στέρησης; Εάν οι επιστήμονες διαπιστώσουν ότι η “φυσιολογική” εγκεφαλική δραστηριότητα μπορεί να συνεχιστεί εκτός του σώματος, δεν θα είναι μια μορφή παράνομης φυλάκισης για να κρατηθεί κάποιος “ζωντανός” σε αυτή την κατάσταση;

Έτσι υπάρχουν δεκάδες ανησυχίες που θα πρέπει να συζητηθούν πριν αρχίσουμε να κόβουμε κεφάλια των ανθρώπων για να τους αλλάζουμε σώμα, και μάλλον η η πορεία προς την αθανασία θα πρέπει να ξεκινήσει κάπου αλλού.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).