Υπάλληλος της Microsoft καταδικάστηκε για κλοπή 10 εκατομμυρίων

Ένας πρώην engineer της Microsoft που κατηγορήθηκε για την περισσότερων από 10 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία, καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης.

Ο κατηγορούμενος, ο Volodymyr Kvashuk, διέπραξε 18 κακουργήματα. Έτσι υπήρχαν πέντε κατηγορίες απάτης, έξι κατηγορίες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δύο κατηγορίες κλοπής ταυτότητας, δύο κατηγορίες κατάθεσης ψευδών φορολογικών δηλώσεων, μία απάτη αλληλογραφίας, πρόσβασης σε προστατευμένο υπολογιστή.

Ο Kvashuk εργάστηκε σαν εργολάβος της Microsoft πριν γίνει υπάλληλος τον Αύγουστο του 2016. Στη συνέχεια απολύθηκε τον Ιούνιο του 2018 όταν η εταιρεία ανακάλυψε την πλούσια δράση του.

Σύμφωνα με αρχεία που κατατέθηκαν στην υπόθεση, ο Kvashuk χρησιμοποίησε τα προνόμια δοκιμών που είχε του για να κλέψει “currency stored value”, όπως ψηφιακές κάρτες δώρων. Στη συνέχεια, μεταπώλησε ότι είχε κλέψει στο Δια,και με τα έσοδα αγόρασε ένα σπίτι μπροστά από μια λίμνη αξίας 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και ένα όχημα Tesla 160.000 δολαρίων, σύμφωνα με το Δικαιοσύνης.

Για αυτές τις κλοπές, ο Kvashuk χρησιμοποίησε τρεις δοκιμαστικούς λογαριασμούς email που σχετίζονταν με άλλους υπαλλήλους σε μια προσπάθεια να καλύψει τυχόν ψηφιακά ίχνη του.

“Αυτή η υπόθεση απαιτούσε εξελιγμένες, τεχνολογικές δεξιότητες για την διερεύνηση και την δίωξη, και χαίρομαι που οι συνεργάτες μας από την επιβολή του νόμου και το γραφείο του εισαγγελέα των διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να οδηγήσουν τους παραβάτες στη δικαιοσύνη” ανέφερε ο εισαγγελέας Brian Moran.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να χρησιμοποίησε επίσης και μια bitcoin “mixing” σε μια προσπάθεια να κρύψει την πηγή των κεφαλαίων που πέρασαν στους τραπεζικούς και επενδυτικούς του λογαριασμούς. Σε διάστημα επτά μηνών, περίπου 2,8 δολάρια σε bitcoin μεταφέρθηκαν στους τραπεζικούς και επενδυτικούς του λογαριασμούς.

Μαζί με την ποινή φυλάκισης, ο Kvashuk θα πρέπει να πληρώσει και 8,3 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση και ενδέχεται να απελαθεί στην Ουκρανία μετά τη φυλάκισή του.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Όταν τελειώσει η (μισή) ποινή του, βλέπω να αναλαμβάνει πρόεδρος σε … ελληνική τράπεζα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).