Τηλεκπαίδευση: H Cisco ανέλαβε την ευθύνη για την δυσλειτουργία του Webex


Η εταιρεία Cisco ανέλαβε την ευθύνη για την δυσλειτουργία της πλατφόρμας Webex που επηρέασε σήμερα την τηλεκπαίδευση τόσο στην Ελλάδα όσο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Cisco Ελλάδας-Κύπρου-Μάλτας, Έλενα Πρασσάκη αποδέχθηκε όλη την ευθύνη για το φιάσκο της σημερινής πρώτης εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης. Ανέφερε ότι η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα (!!) έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία).

Οι δικές μας έρευνες αναφέρουν ότι τα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου κατάφεραν να συνδεθούν στο Webex μόνο την πρώτη ώρα της σχολικής τηλεκπαίδευσης, καθώς μετά η υπηρεσία κατέρρευσε.

Η κα Πρασσάκη συμπλήρωσε ότι η εταιρεία Cisco συνεχίζει να εξελίσσει τα συστήματα της και τις διαδικασίες της για να μετριάσει την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Ευχαρίστησε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος.

Από την μεριά των μαθητών και των γονέων πάντως, το διαδίκτυο “γλέντησε” την πρώτη και αποτυχημένη απόπειρα της Κρατικής μηχανής για σχολική τηλεκπαίδευση, με διάφορα και ευφάνταστα κείμενα και φωτογραφίες. Ενδεικτικά του Ελληνικού χιούμορ διαβάσαμε:

“Ήταν webex και έγινε web-ex”

“Λογικά αύριο θα μας πουν ότι φταίει το Netflix και το Facebook”

“Δοκίμασαν τα παιδιά να χτυπήσουν το ρούτερ για να μπουν στην τηλεκπαίδευση ή τα περιμένουν όλα από το κράτος; Παλιά όταν δεν έπιανε το τηλεκοντρόλ ή δεν έπαιζε η τηλεόραση ρίχναμε κάτι καρπαζιές και δούλευαν. Άχρηστες γενιές, μην κουνήσουν λίγο το χεράκι τους.”

“Τα πήγαν τόσο καλά με τις μάσκες που πραγματικά αναρωτιέμαι τι πήγε λάθος με την τηλεκπαίδευση.”

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, η υφυπουργός Παιδείας, κα Σοφία Ζαχαράκη, απέδωσε επίσης τα προβλήματα σε τεχνικό ζήτημα της πλατφόρμας Webex (της εταιρείας Cisco) και διευκρίνισε πως δεν προσμετρώνται οι σημερινές απουσίες.

 


 

Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news