Η Επόμενη Ενημέρωση των Windows 10 φέρνει λειτουργία “zoom” στην Κονσόλα


Στην επόμενη έκδοση των Windows 10 με κωδικό 19H1, που αναμένεται τον Απρίλιο του 2019, η κονσόλα των Windows θα σας επιτρέπει να την μεγεθύνετε με μία κίνηση.

windows

Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη σήμερα στα άτομα που χρησιμοποιούν τη νέα έκδοση των Windows 10 Insider Preview build 18272 και είναι χρήσιμο χαρακτηριστικό για οποιονδήποτε χρησιμοποιεί ένα από τα Command Prompt, PowerShell ή ακόμα και ένα κέλυφος Linux Bash στα Windows.

Ο Rich Turner της Microsoft, ο οποίος εργάζεται στη γραμμή εντολών των Windows, ανάφερε για αυτό το νέο χαρακτηριστικό: Απλά κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl στο πληκτρολόγιό σας και μετακινηθείτε με τον τροχό του ποντικιού ή το trackpad για να κάνετε μεγέθυνση ή σμίκρυνση της κονσόλας σας.

Και ο Carmen Crincoli της Microsoft σημειώνει ότι το χαρακτηριστικό αυτό έχει άψογη εφαρμογή. Με την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά Consolas της Microsoft, το κείμενο στο παράθυρο της κονσόλας κλιμακώνει ωραία και δεν μετατρέπεται σε pixel. Ο λόγος διαστάσεων του πλαισίου παραμένει ο ίδιος όσο κάνετε zoom, μεγαλώνοντας όλο το παράθυρο της κονσόλας, πράγμα που σημαίνει ότι το κείμενο δεν θα μεταπηδήσει σε διαφορετικές γραμμές.

Η Microsoft έχει επίσης προσθέσει μια μαύρη γραμμή κύλισης στο παράθυρο της Κονσόλας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αυτόματα αν ενεργοποιήσετε το σκούρο θέμα των Windows 10 .


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news