Το Zoom έκλεισε εκδηλώσεις βίντεο κατόπιν αιτήματος της Κίνας

Ελεύθερο διαδίκτυο και πολιτική. Η Zoom έκλεισε προγραμματισμένες εκδηλώσεις βίντεο, κατόπιν αιτήματος της Κινεζικής κυβέρνησης.

China

Η πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης Zoom, η οποία ήδη βρίσκεται υπό αμφισβήτηση για τους δεσμούς της με την Κινεζική κυβέρνηση , αναφέρει ότι πρόσφατα διέκοψε προγραμματισμένες βίντεο εκδηλώσεις στο Zoom, στις οποίες θα γιόρταζαν την επέτειο της σφαγής της πλατείας Τιεναμέν του 1989. Η διακοπή έγινε κατόπιν αιτήματος Κινεζικών αξιωματούχων. Επίσης, ανέστειλε τους λογαριασμούς τριών ακτιβιστών που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με το Zoom σε δήλωσή του σήμερα: «Τον Μάιο και στις αρχές Ιουνίου, ειδοποιήθηκε από την Κινεζική κυβέρνηση για τέσσερις μεγάλες, δημόσιες εορταστικές συναντήσεις της 4ης Ιουνίου στο Zoom, που δημοσιεύονταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών της συνάντησης. Η Κινεζική κυβέρνηση μας ενημέρωσε ότι αυτή η δραστηριότητα είναι παράνομη στην Κίνα και ζήτησε από το Zoom να τερματίσει τις συναντήσεις και τους αντίστοιχους λογαριασμούς».

Η εταιρεία, η οποία είδε την πλατφόρμα της να ανεβαίνει γρήγορα σε δημοτικότητα και συνδέσεις, κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού, λέει τώρα ότι δεν θα έπρεπε να είχε αναστείλει τους λογαριασμούς, οι οποίοι είχαν έδρα τις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ, και δεν έπρεπε να διακόψει τις εκδηλώσεις Zoom για όλους τους συμμετέχοντες. Αντίθετα, λέει, θα έπρεπε να είχε τη δυνατότητα να αποκλείει μόνο τη συμμετοχή ανθρώπων που ζουν στην χώρα όπου ήταν παράνομη. Πλην όμως δεν την είχε (!!) και γιαυτό διέκοψε τις εκδηλώσεις.

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση:

Το Zoom δεν έχει προς το παρόν τη δυνατότητα να αφαιρέσει συγκεκριμένους συμμετέχοντες από μια σύσκεψη ή να αποκλείσει τη συμμετοχή των συμμετεχόντων από μια συγκεκριμένη χώρα σε μια σύσκεψη. Ως εκ τούτου, λάβαμε την απόφαση να τερματίσουμε τρεις από τις τέσσερις συναντήσεις και να αναστείλουμε ή να τερματίσουμε τους λογαριασμούς ς που σχετίζονται με τις τρεις συναντήσεις.

Το Zoom συμπληρώνει λέγοντας ότι δεν θα αφήσει πλέον αιτήματα από την Κινεζική κυβέρνηση να επηρεάσουν τους χρήστες της εκτός Κίνας. Ωστόσο, η εταιρεία φαίνεται επίσης, να προσανατολίζεται να δημιουργήσει έναν μηχανισμό λογοκρισίας στα συστήματά της, ο οποίος θα μπορεί να εμποδίσει περιεχόμενο που η Κινεζική κυβέρνηση δεν θέλει να δει, από τους Zoomers εντός της Κίνας.

Παρά την αυξανόμενη επιτυχία του, το Zoom έχει περάσει από πολλά κύματα. Κατηγορήθηκε για σφάλματα ασφαλείας στον κωδικά του, ελαττώματα σχεδιασμού, κινδύνους απορρήτου και άλλα θέματα. Το Zoom κυκλοφόρησε γρήγορα ενημερώσεις και αλλαγές, καθώς και πολλές συγγνώμες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).