Zuckerberg: η διάσπαση του Facebook δεν θα βοηθήσει

Ο Mark Zuckerberg απάντησε στον Chris Hughes: Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook τελικά απάντησε στον συν-ιδρυτή της εταιρείας Chris Hughes και την πρότασή του που δημοσίευσαν οι NYT. Ο Hughes ζήτησε από τους ρυθμιστές να διαχωρίσουν το Facebook, το Instagram και το WhatsApp.

facebook Zuckerberg

Ο Mark Zuckerberg έστειλε την απάντησή του από το Παρίσι κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron.

“Όταν διάβασα αυτό που έγραψε, αυτό που σκέφτηκα ήταν ότι αυτό που προτείνει να κάνουμε δεν πρόκειται να βοηθήσει στην επίλυση αυτών των ζητημάτων. Πιστεύω λοιπόν ότι αν αυτό που σας ενδιαφέρει είναι η δημοκρατία και οι εκλογές, τότε θέλετε από μια εταιρεία σαν εμάς να είναι σε θέση να επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, στην κατασκευή πραγματικά προηγμένων εργαλείων για την καταπολέμηση των παρεμβολών κατά τις εκλογές”

avatar

Mark Zuckerberg

Facebook CEO

Το επιχείρημα του Zuckerberg είναι στην ιδέα ότι τα συγκεκριμένα προβλήματα του Facebook με την προστασία της ιδιωτικής ζωής, την ασφάλεια, και την παραπληροφόρηση δεν θα αντιμετωπιστούν άμεσα με τη διάσπαση της εταιρείας, καθώς αυτό θα παρεμπόδιζε τις προσπάθειες του συνόλου στη διαφύλαξη των κοινωνικών δικτύων της.

Η οικογένεια εφαρμογών του Facebook θα είχε θεωρητικά λιγότερους οικονομικούς πόρους για να επενδύσει σε τεχνολογία ασφάλειας όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να εντοπίζει τα bots που διαδίδουν fake news επηρεάζοντας τους ψηφοφόρους.

Ο Hughes είχε ανέφερε ότι:

“Η επιρροή του Mark είναι συγκλονιστική, και είναι πολύ πιο πέρα ​​από την επιρροή κάποιου άλλου στον ιδιωτικό τομέα ή την κυβέρνηση. Ελέγχει τρεις βασικές πλατφόρμες επικοινωνίας – το Faceboοk, το Instagram και το WhatsApp – που χρησιμοποιούν καθημερινά δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Μόνο ο Mark μπορεί να αποφασίσει τον τρόπο ρύθμισης των αλγορίθμων του Facebook για να καθορίσει τι βλέπουν οι χρήστες στα News Feeds τους, ποιες ρυθμίσεις απορρήτου μπορούν να χρησιμοποιήσουν και ποια μηνύματα θα παραδίδονται. Θέτει τους κανόνες για το πώς να διακρίνουν την ρητορική του μίσους, την βία στην συζήτηση, ή μια απλή λεκτική επίθεση, και μπορεί να επιλέξει να κλείσει έναν ανταγωνιστή με την απόκτηση, τον αποκλεισμό ή την αντιγραφή.

Ο Mark είναι καλός άνθρωπος, αλλά είμαι θυμωμένος μαζί του γιατί η εστίασή του στην ανάπτυξη τον οδήγησε να θυσιάσει την ασφάλεια και την ευγένεια για τα clicks.”

Όμως ο Zuckerberg υποστηρίζει ότι το μέγεθος του Facebook ωφελεί το κοινό, και ανέφερε στον δημοσιογράφο Laurent Delahousse:

“Ο προϋπολογισμός μας για την ασφάλεια φέτος είναι μεγαλύτερος από το συνολικό εισόδημα της εταιρείας μας, όταν βγήκαμε στο Χρηματιστήριο νωρίτερα αυτή τη δεκαετία. Και αυτό είναι επειδή έχουμε κατορθώσει να δημιουργήσουμε μια επιτυχημένη επιχείρηση που μπορεί τώρα να το υποστηρίξει. Ξέρετε, επενδύουμε περισσότερο στην ασφάλεια από οποιονδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. “

avatar

Mark Zuckerberg

Facebook CEO

Το σκεπτικό φυσικά του Zuckerberg για το ότι η διάλυση “δεν πρόκειται να βοηθήσει” είναι μια αναμφισβήτητη απαξίωση της απαίτησης του Hughes αλλά και του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Nick Clegg, που υποστήριζει την πρόταση του Hughes.

“Αυτό που έχει σημασία δεν είναι το μέγεθος αλλά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των καταναλωτών, όπως  και η λογοδότησή μας έναντι των κυβερνήσεων και των νομοθέτων που εποπτεύουν το εμπόριο και τις επικοινωνίες. . . Το μεγάλο από μόνο του δεν είναι κακό. Η επιτυχία δεν πρέπει να τιμωρείται. “

avatar

Mark Ζuckerberg

Faceboοk CEO
Zuckerberg trap

Όμως το πιο απόλυτο σημείο του Hughes ήταν το σημείο που ανέφερε ότι οι χρήστες είναι παγιδευμένοι στο Facebook.

“Ο ανταγωνισμός δεν θα μπορούσε να φέρει αναγκαστικά μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής (απαιτείται ρύθμιση για να εξασφαλιστεί η λογοδότηση), αλλά το κλείδωμα της αγοράς από το Facebook εγγυάται ότι οι χρήστες δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν αλλάζοντας σε εναλλακτικές πλατφόρμες”

“Μετά την Cambridge Analytica “οι άνθρωποι δεν άφησαν τις πλατφόρμες της εταιρείας μαζικά. Πού να πήγαιναν; “

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).