Κλοπή 3800 πιστωτικών καρτών από ιστοσελίδα κράτησης ξενοδοχείων

klopi-pistotikon-karton

Άγνωστοι υπέκλεψαν στοιχεία πιστωτικών καρτών, από ιστοσελίδα με αντικείμενο τις κρατήσεις ξενοδοχείων, χρησιμοποιώντας το κλειδί αποκρυπτογράφησης που ήταν αποθηκευμένο μαζί με τα δεδομένα των πελατών. H Επιτροπή Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου (Information Commissioner’s ), επέβαλε πρόστιμο 9.560€, στην Worldview Limited, επειδή τηρούσε το κλειδί αποκρυπτογράφησης μαζί με τα δεδομένα, επιτρέποντας σε εισβολείς να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες 3.814 πελατών.Τα πλήρη στοιχεία των καρτών και οι κωδικοί ασφαλείας περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων στη βάση δεδομένων.

Oι hackers εκμεταλλεύτηκαν ευπάθεια στην ιστοσελίδα της εταιρίας και απέκτησαν πρόσβαση στην βλαση δεδομένων με . Η ICO (Information Commissioner’s Office) απηύθυνε πρόσκληση σε οργανισμούς να ξεκινήσουν άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των ιστοσελίδων τους «ενάντια σε μια από τις πιο κοινές μορφές της ηλεκτρονικής επίθεσης – την SQL injection. “Με το κλειδί αποκρυπτογράφησης που αποθηκεύονται οι κρυπτογραφημένες πληροφορίες και αξιοποιώντας μία από τις πιο βασικές μορφές επιθέσεων, οι επιτιθέμενοι δεν είχαν κανένα να φθάσουν στα πλήρη στοιχεία των καρτών.

Σύμφωνα με μια έκθεση από την ICO, ο κωδικός ασφαλείας (CVV ή CVV2), είναι μια σειρά από αριθμούς που απαιτούνται για τις online πληρωμές, ως μέσο, για να επικυρωθεί ότι η φυσική κάρτα είναι διαθέσιμη και παράλληλα υπάρχει στη βάση δεδομένων. Οι βέλτιστες πρακτικές που προωθούνται από τη βιομηχανία καρτών συνιστούν σε εμπόρους να  μην αποθηκεύουν το CVV ή CVV2 στα συστήματά τους. Η Αποθήκευση του κωδικού γίνεται γενικότερα για την ευκολία των recurrent shoppers (πελατών που ξαναψωνίζουν) , ώστε να μην χρειάζεται να εισάγουν όλα τα στοιχεία της κάρτας. Ωστόσο, σε περίπτωση που ο online λογαριασμός τους παραβιαστεί, ο εισβολέας μπορεί να ξεκινήσει τις αγορές σαν να ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης του λογαριασμού.

Η SQL injection είναι μια από τις απλούστερες μορφές της επίθεσης

Η ΙCO αναφέρει ότι η ευπάθεια SQL υπήρχε στην ιστοσελίδα της Worldview Limited από το Μάιο του 2010 και ανακαλύφθηκε στις 28 Ιουνίου 2013, κατά τη διάρκεια ελέγχου. Φαίνεται ότι οι εισβολείς είχαν πρόσβαση στα ευαίσθητα στοιχεία για χρονικό διάστημα δέκα ημερών. Η Worldview Limited, επέλυσε το πρόβλημα που υπήρχε στην ιστοσελίδα της και πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να  αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. “Μπορεί να ακούγεται περίεργο για πολλούς στον κλάδο της ς που αυτό το είδος της επίθεσης εξακολουθεί να εφαρμόζεται. Οι επιθέσεις SQL injection μπορούν να προληφθούν, με την προϋπόθεση ότι οι οργανισμοί θα αφιερώσουν τον απαραίτητο χρόνο για να βεβαιωθούν ότι η ιστοσελίδα τους είναι ασφαλής. Η Worldview απέτυχε να το κάνει αυτό, με αποτέλεσμα τα στοιχεία πιστωτικών καρτών 3000+ πελατών για να τεθούν σε κίνδυνο », δήλωσε ο Simon Ράις, Rice, Manager της ICO Group.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).