Σύλληψη 100 ατόμων που διακινούσαν το Blackshades malware

Συντονισμένες κινήσεις του FBI της Europol και άλλων υπηρεσιών, οδήγησαν στη σύλληψη 100 ατόμων που διακινούσαν το Blackshades malware. Το FBI, η Europol, και πολλές άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνέλαβαν δεκάδες άτομα ύποπτα για παράνομες διαδικτυακές δραστηριότητες που επικεντρώνονταν γύρω από το creepware που είναι γνωστό σαν Βlackshades (ή αλλιώς W32.Shadesrat). Η εταιρεία ασφαλείας Symantec συνεργάστηκε στενά με το FBI σε αυτήν τη συντονισμένη προσπάθεια, με την ανταλλαγή πληροφοριών που επέτρεψε στην υπηρεσία να εντοπίσει τους ύποπτους για τη διακίνηση του κακόβουλου λογισμικού. Σαν αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης, η ιστοσελίδα πώλησης του Βlackshades είναι πια offline και αναμένεται μια σημαντική μείωση της δραστηριότητας του malware.
blackshades Computers infected  2013 – 2014

Το Βlackshades είναι ένα δημοφιλές και ισχυρό Trojan απομακρυσμένης πρόσβασης (RAT), που χρησιμοποιείται από τους hackers και εξελιγμένες εγκληματικές ομάδες του διαδικτύου. Η πώληση του Βlackshades γινόταν δια μέσω της ιστοσελίδας bshades.eu για 40-50 δολάρια. Οι ανταγωνιστικές τιμές, η μεγάλη λίστα χαρακτηριστικών που παρέχει το Βlackshades στον επιτιθέμενο το καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή κακόβουλα λογισμικά, καθώς προσφέρει πλήρη έλεγχο στο μολυσμένο μηχάνημα. Ένα απλό κλικ στο interface του κακόβουλου προγράμματος επιτρέπει την κλοπή δεδομένων, την περιήγηση στο σύστημα αρχείων, τη λήψη screenshotw, την εγγραφή βίντεο, και την αλληλεπίδραση με εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων και κοινωνικών δικτύων.

  Οι ΗΠΑ ζητάνε από τους τουρίστες τα usernames των social media

blackshades2

Οι συλλήψεις έρχονται λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση του FBI ότι θα ακολουθήσει μια πιο επιθετική στάση έναντι στους κυβερνοεγκληματίες που στοχεύουν Αμερικανούς πολίτες. Η υπηρεσία υποσχέθηκε επικείμενες έρευνες, συλλήψεις και διώξεις.

Όπως προαναφέραμε η ιστοσελίδα – πηγή αυτού του RAT – bshades.eu – είναι offline. Αυτό θα επηρεάσει σοβαρά την πώληση και τη διανομή των Βlackshades. Η Symantec αναμένει ότι θα υπάρχει μια σημαντική μείωση της δραστηριότητας του Βlackshades το 2014. Να αναφέρουε το γεγονός ότι cracked builds και ο πηγαίος κώδικας του Βlackshades παραμένει online σε διάφορα forum, και θα πρέπει να αναμένουμε ότι οι κυβερνοεγκληματίες θα αρχίσουν να δημιουργούν νέα Trojans.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  17  =  25