Google JD com η συνεργασία των 550 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Google ανακοίνωσε μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com, ελπίζοντας να εισέλθει στην κινεζική αγορά λιανικής πώλησης.

Με τα 550 δολάρια η εταιρεία θα συνεργαστεί με την JD.com για να «επιταχύνει τον τρόπο με τον οποίο τα οικοσυστήματα λιανικής προσφέρουν υπηρεσίες χρήσιμες, εξατομικευμένες και υψηλής ποιότητας».google

“Με την εφαρμογή της αλυσίδας εφοδιασμού και της τεχνογνωσίας της JD.com και με την τεχνολογική μας δύναμη, θα εξερευνήσουμε νέους τρόπους με τους οποίους οι λιανοπωλητές θα μπορούν να διαθέτουν τα αγαθά τους αβίαστα στους καταναλωτές τους, δίνοντάς τους την επιλογή να αγοράζουν από οπουδήποτε κι αν θέλουν” αναφέρει η ανάρτηση της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Google, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι μια από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, ενώ οι καταναλωτές από τη Νοτιοανατολική Ασία αναμένεται να ξοδέψουν 88,1 δισεκατομμύρια δολάρια online μέχρι το 2025.

“Αυτοί οι καταναλωτές από την Ασία είναι έτοιμοι να αγοράσουν, αλλά είναι δύσκολο να ευχαριστηθούν”, συνεχίζει η δημοσίευση στο , που υπογράφει ο πρόεδρος των επιχειρήσεων APAC Karim Temsamani.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η JD.com θα συμμετάσχει στο Google Shopping, επιτρέποντας την αγορά ορισμένων προϊόντων της από καταναλωτές σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Οι αντιφάσεις

Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Ιούνιο επέβαλε πρόστιμο στην Google για καταχρηστική εκμετάλλευση της μηχανής αναζήτησης για να προωθήσει δικά της προϊόντα, προβάλλοντάς τα στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Η Κίνα από την άλλη εκμεταλλεύεται εδώ και καιρό τον πιο εξελιγμένο μηχανισμό λογοκρισίας παγκοσμίως, γνωστό και σαν Great Firewall, παρεμποδίζοντας τις υπηρεσίες μεγάλων εταιρειών της Silicon Valley.

Τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το και το μπλοκάρονται στη χώρα. Τελευταία με μια πιλοτική ζώνη ελεύθερου εμπορίου που δραστηριοποιείται στη Σαγκάη επιτρέπεται κάποια πρόσβαση σε τέτοιο περιεχόμενο, αν και εξακολουθεί να είναι πολύ περιορισμένη. Οι υπηρεσίες, όπως το και το Gmail, έχουν απαγορευτεί επίσης από τους νόμους της χώρας.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει κλείσει τις υπηρεσίες και έχει εκδώσει επανειλημμένες προειδοποιήσεις για την ανάγκη καθαρισμού του περιεχομένου τοπικών ιστοσελίδων.

Στις αρχές του 2016 μάλιστα η Κίνα αναβάθμισε το Great Firewall και άρχισε να απαγορεύει τη χρήση VPN, με στόχο την προώθηση της “υγιούς ανάπτυξης” του διαδικτύου στην Κίνα. Η απαγόρευση των VPN από την Κίνα άρχισε να ισχύει τον Μάρτιο του 2018.

______________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).