Gmail Apps τρίτων; Σας κλέβουν δεδομένα, αφαιρέστε άμεσα την πρόσβαση

Θυμάστε μια δωρεάν Gmail που εγκαταστήσατε πριν από χρόνια και μετά την ξεχάσατε; Πιθανώς εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και να συλλέγει τα σας. Gmail

Ο Douglas MacMillan, της Wall Journal, μας υπενθύμισε ένα πρόβλημα για το οποίο μιλάμε κάθε τρεις και λίγο: μερικές εφαρμογές κατά την εγκατάσταση ζητούν δικαιώματα και εμείς τους επιτρέπουμε να τα έχουν. Όμως αμέσως μετά το ξεχνάμε.

Το γεγονός φυσικά το εκμεταλλεύονται ορισμένες “δωρεάν” (και όχι μόνο)  εφαρμογές για να έχουν πλήρη πρόσβαση στο email σας.

Τι αναφέρει ο MacMillan:

Μία από αυτές τις εταιρείες αυτές είναι η Return Path Inc., η οποία συλλέγει δεδομένα για τους με τη σάρωση των εισερχομένων περισσότερων από δύο εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν εγγραφεί για μία από τις δωρεάν εφαρμογές στο δίκτυο συνεργατών της. Η Return Path συλλέγει κάθε Gmail, Microsoft Corp ή Yahoo.  Οι υπολογιστές της εταιρείας πραγματοποιούν συνήθως τη σάρωση, αναλύοντας περίπου 100 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την ημέρα. Πριν από δύο χρόνια περίπου, οι υπάλληλοι της Return Path διάβαζαν περίπου 8.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του λογισμικού, αναφέρουν όσοι γνωρίζουν τα της εταιρείας.

Σας τρόμαξε η ιδέα; Και είναι μόνο ένα παράδειγμα που έδωσε ο MacMillan. Σκεφτείτε πόσα άλλα παραδείγματα υπάρχουν από εφαρμογές που έχετε δώσει πρόσβαση., οικειοθελώς ή χωρίς καν να το γνωρίζετε.

Σκεφτείτε προσεκτικά την επόμενη φορά που θα βρείτε μια “δωρεάν” εφαρμογή και σας ζητά πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Gmail ή σε οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιείτε.

Καλό θα είναι δε, να ανοίξετε άμεσα την λίστα των εφαρμογών που έχετε δώσει πρόσβαση και να αφαιρέσετε κάθε τι που δεν χρειάζεστε.

_____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).