2.1 εκατομμύρια κλεμμένες πιστωτικές σε υπολογιστή hacker

Κατά την ακρόαση εγγύησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε για τον hacker Roman Valerevich Seleznev, οι εισαγγελείς αποκάλυψαν ότι ο φορητός υπολογιστής του κατηγορούμενου που κατασχέθηκε περιείχε 2.1 εκατομμύρια αριθμούς κλεμμένων πιστωτικών καρτών.

cart credit hacker hacker hacker

Ο Seleznev είναι ο γιος του Valery Seleznev μέλος του πολιτικού κόμματος Liberal Democratic της Duma State, και κατηγορείται ότι παραβίασε τα συστήματα point-of-sale εταιρειών λιανικής πώλησης των ΗΠΑ. Τις πληροφορίες που υπέκλεψε τις εμπορευόταν μέσα από ένα forum που είχε υπό τον έλεγχό του.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το από που υπέκλεψε τις πιστωτικές κάρτες και το αν επρόκειτο να πωληθούν σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου μέσω υπόγειων forum.

Σύμφωνα με το Q13 FOX, οι δικηγόροι του κατηγορουμένου ζήτησαν να τεθεί ο Seleznev υπό κατ ‘οίκον περιορισμό σε ένα επιπλωμένο διαμέρισμα του Seattle, με εγγύηση ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ωστόσο, ο δικαστής των ΗΠΑ James P. Donohue αρνήθηκε την εγγύηση και ανέφερε ότι Seleznev είναι επικίνδυνος για φυγή, καθώς δεν έχει κανένα δεσμό με την Washington.

  Google DevFest Season II 07-10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο πιο σημαντικός λόγος που ο εισαγγελέας δεν επέτρεψε την απελευθέρωση του με εγγύηση, είναι ότι ο hacker, έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να κατασκευάσει πλαστά έγγραφα, που θα του επιτρέψουν να φύγει από τα σύνορα των ΗΠΑ.

Ο Roman Valerevich Selezne είχε καταδικαστεί ερήμην από το δικαστήριο της Δυτικής Περιφέρειας της Ουάσιγκτον το Μάρτη του 2011 για 29 συνολικά κατηγορίες που συμπεριλάμβαναν τραπεζικές απάτες, hacking σε προστατευμένους υπολογιστές, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συσκευές και μη εξουσιοδοτημένη εμπορία.

Αν κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες, η μέγιστη ποινή που αντιμετωπίζει είναι τουλάχιστον 65 έτη φυλάκισης και καταβολή προστίμου ύψους 2.750.000 δολαρίων

Ο hacker συνελήφθη στις 5 Ιουλίου από τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαλέ στις Μαλδίβες και οδηγήθηκε αμέσως σε μια εγκατάσταση των ΗΠΑ στο νησί Γκουάμ.
Η ημερομηνία της δίκης του Seleznev έχει οριστεί στις 6 Οκτωβρίου του 2014.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  42  =  52