Τα δημοφιλέστερα hoax του 2014! Σας εξαπάτησαν;

Σας εξαπάτησε κάποιο hoax το 2014; Πολλοί από εμάς φαίνεται ότι είμαστε πολύ πρόθυμοι να πιστέψουμε ότι διαβάζουμε στο Facebook, ειδικά όταν οι δημοσιεύσεις έχουν κάποια φωτογραφία, ή κάποιο βίντεο σαν απόδειξη. Τα hoax μοιάζουν συχνά με ειδήσεις και μας προκαλούν να τα μοιραστούμε με τους φίλους μας. hoax 2

Με τα social media είναι σίγουρα πολύ εύκολο να κυκλοφορήσουν και να διαδοθούν ψευδείς ειδήσεις και όπως φαίνεται είναι πάρα πολλοί αυτοί που δεν αμφισβητούν αυτά που διαβάζουν και συνεχίζουν την διάδοση τους.

Η ψευδών είναι καμιά φορά αρκετά δύσκολη, καθώς οι απατεώνες χρησιμοποιούν αληθινές ιστορίες για να χτίσουν μια ψεύτικη. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στις ψεύτικες ιστορίες του έτους, για να μάθουμε και να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλύτερη διαλογή αυτών που θα μοιραστούμε με τους φίλους μας το 2015.

Το νούμερο ένα hoax που έκανε πάταγο την χρονιά που μας πέρασε ήταν μια δημοσίευση που εμφανίστηκε πρώτη φορά τον Σεπτέμβρη και προσπαθούσε να μας προστατέψει από τους όρους και προϋποθέσεις του Facebook. Το hoax ξεκίνησε από αγγλόφωνους λογαριασμούς και στη συνέχει μεταφράστηκε στα Ελληνικά. Ήταν βασισμένο στο πραγματικό γεγονός ς πολιτικής του Facebook, και υποτίθεται ότι θα προστάτευε όλους όσους το έκαναν αντιγραφή και επικόλληση στον τοίχο τους.

Διαβάστε: «Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook» Νέο παραπλανητικό μήνυμα

Όλα ξεκίνησαν όταν το Facebook άλλαξε τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης μέσα στο 2014. Φυσικά όσες φορές και αν είχατε αντιγράψει και επικολλήσει το μήνυμα έχετε ήδη συμφωνήσει με τους όρους του Facebook. Να αναφέρουμε ότι η ίδια δημοσίευση επανεμφανίστηκε το Νοέμβριο, αναφέροντας ακριβώς τα ίδια πράγματα.

To hoax με την φόρτιση του iPhone σε φούρνο μικροκυμάτων!

Μια ψεύτικο διαφήμιση της Apple άρχισε να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο αυτό το φθινόπωρο υποστηρίζοντας υπήρχε ένας νέος τρόπος για να φορτίσετε το iPhone σας: με τον φούρνο μικροκυμάτων. Υποθετικά, το νέο λειτουργικό σύστημα είχε την ικανότητα να “σας επιτρέπει να φορτίζετε με τις συχνότητες των μικροκυμάτων που χρησιμοποιεί ένας φούρνος.”

Δεν θέλουμε βέβαια να πιστέψουμε ότι υπήρχαν άνθρωποι που έψησαν τα τους, και πιστεύουμε ότι η διάδοση αυτής της φάρσας ήταν μόνο γιατί το γεγονός ήταν αστείο.

Το hoax που θέλει το Facebook να χρεώνει τους του!

Αυτή η φάρσα, είναι σχεδόν τόσο παλιά όσο και το ίδιο το Facebook. Συνεχίζει όμως να κυκλοφορεί και να διαδίδεται, χρησιμοποιώντας σαν παραπομπή ένα ψεύτικο “ειδησεογραφικό πρακτορείο” που αναφέρει ότι το θα ξεκινήσει να χρεώνει τους χρήστες του με 2,99 δολάρια το μήνα για να αποφευχθεί μια “ανεπανόρθωτη οικονομική επιβάρυνση.” Το hoax μοιράστηκε πάνω από 2,3 φορές στο Facebook, από την δημοσίευση του το Σεπτέμβριο. Είναι γνωστό φυσικά ότι το Facebook έχει δηλώσει ότι δεν θα χρεώσει τις υπηρεσίες του ποτέ, αφού κερδίζει χρήματα από την πώληση διαφημίσεων.

Δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέω. Το hoax με τον άγγελο που σώζει μοτοσικλετιστή

Κυκλοφόρησε στο Facebook τον Αύγουστο. Ένα βίντεο δείχνει έναν άγγελο να σώζει ένα άνθρωπο με τηλεμεταφορά (μαζί με το μηχανάκι του) ξεφεύγοντας από τη πορεία ενός φορτηγού. Το βίντεο φυσικά δεν δείχνει κάποια τηλεμεταφορά.

Στην πραγματικότητα, το βίντεο έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια μοντάζ, και αποτελεί μέρος μια διαφημιστικής εκστρατείας από ένα κινέζικο παιχνίδι που ονομάζεται Dragon Totem Girl (Zhu Xian 2). Η διαφημιστική εκστρατεία για το παιχνίδι δείχνει τον κύριο χαρακτήρα να έχει διάφορες υπερδυνάμεις (όπως αυτή της τηλεμεταφοράς) και να βοηθάει τον κόσμο στην καθημερινή του ζωή.

Το hoax με τον εμφανίσιμο κατάδικο που έγινε μοντέλοJeremy Meeks

Δημοσιεύτηκε στο Facebook, “ο καυτός κατάδικος” Jeremy Meeks φέρεται να υπέγραψε σύμβαση 30,000 δολαρίων με το πρακτορείο μοντέλων Blaze Modelz. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι οι δημοσιεύσεις ήταν ψεύτικες, αλλά ότι ήταν πολύ αργά για να σταματήσουν οι φήμες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).