Προσοχή στα Spam με θέμα το παγκόσμιο κύπελλο 2014 στην Βραζιλία

2014-World-Cup Spam

Σε ένα παγκόσμιο γεγονός όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, δεν αποτελεί καμία έκπληξη ότι οι spammers προσπαθούν να επωφεληθούν από αφελείς και να καρπωθούν χρήματα στήνοντας ελκυστικές παγίδες σχετικές με το FIFA World Cup Brazil 2014.

Ο Κος Andrew Conway από το blog της Cloudmark παρουσίασε ένα δείγμα email από απατεώνες που προσπαθούν κάτι αντίστοιχο. Αυτό το είδος της ς παροτρύνει το θύμα να δώσει μια μικρή προκαταβολή, με την υπόσχεση ενός μεγαλύτερου ποσού χρημάτων τα οποία θα τους έρθουν.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό το κόλπο έχει μεγαλύτερη ηλικία από το διαδίκτυο και έχει αντισταθεί στη δοκιμασία του χρόνου με την ταυτόχρονη προσαρμογή του στο ψηφιακό περιβάλλον. Το δείγμα που έχει ανακαλυφθεί από τη Cloudmark ενημερώνει το θύμα ότι το email του έχει επιλεχθεί και είναι ο νικητής από τα συνολικά εκατομμύρια GBP, ως αποτέλεσμα μίας λαχειοφόρου κλήρωσης του  FIFA World Cup 2014.

Το ψεύτικο μήνυμα αναφέρει ότι μόνο τρεις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν επιλεγεί και ότι το σχέδιο οργανώθηκε από το “FIFA σε συνεργασία με το Gmail και AOL! Inc.” Αναφέρει επίσης για γίνει πιο πιστευτό, ότι για την κλήρωση χρησιμοποιήθηκε το “ Random Selection System (ERSS)“.

Αυτή είναι μια οθφαλμοφανέστατη περίπτωση που μπορεί κανείς εύκολα να εντοπίσει την απάτη από ένα χιλιόμετρο μακριά, αλλά η Cloudmark, μια αξιόπιστη που ασχολείται με τις απειλές που έρχονται με , σημειώνει ότι τα συστήματα τους έπιασαν αυτό που  αποκαλούν “γκρίζο ταχυδρομείο”,  νόμιμα δηλαδή μηνύματα μάρκετινγκ συγγενικά με το spam.

Μηνύματα δηλαδή που δεν ελέγχονται εύκολα από τους κανόνες των anti-spam φίλτρων και μπορούν να φτάσουν πολύ εύκολα στο inbox του χρήστη. Στη Βραζιλία, για παράδειγμα, δεν υπάρχουν anti-spam κανόνες και τα εισερχόμενα “βομβαρδίζονται” συνεχώς με ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλων των ειδών.” 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).