McAfee μια νέα απειλή εμφανίζεται κάθε τέταρτο του δευτερολέπτου

McAfee Q2 Threats Report: Τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τα malware που εμφανίζονται σε καθημερινή είναι ανησυχητικά, αφού σύμφωνα με αναφορές μια νέα απειλή εμφανίζεται κάθε τέταρτο του δευτερολέπτου. Με άλλα λόγια εμφανίζονται 240 τροποποιημένα malware κάθε λεπτό που περνάει.

Cyber security concept McAfee

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ήταν πολύ απασχολημένοι κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014, το οποία έχει μια αύξηση της τάξης του 1% στον αριθμό των malware, σε σχέση με τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Σύμφωνα με μια έκθεση που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη ΜcAfee, και περιέχει που συλλέχθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2014, ο αριθμός των νέων απειλών αυξήθηκε σε πάνω από 31 δείγματα. Ο αριθμός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγράψει η εταιρεία σε ένα μόνο τρίμηνο.

Τα 700.000 από αυτά είχαν σχεδιαστεί για κινητές πλατφόρμες. Ο συνολικός αριθμός των κινητών απειλών που καταγράφηκαν από τα συστήματα της ΜcAfee αυξήθηκε κατά 17%, σπάζοντας το φράγμα των 4,5 εκατομμυρίων.

Η έκθεση φέρνει όμως και κάποια καλά νέα, καθώς τα νέα δείγματα του ransomware σημείωσαν μια σημαντική το δεύτερο τρίμηνο. Ανιχνεύτηκαν συνολικά 63.857, και αν και εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος αριθμός, είναι 63% χαμηλότερος από τα νέα ransomware που βρέθηκαν το πρώτο τρίμηνο.

Ο αριθμός των νέων rootkits, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να έχει παραμείνει στάσιμος (φτάνει τα 100.000), σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η εταιρεία ενημερώνει ότι μια bootkit οικογένεια, που ονομάστηκε Gupboot, είναι υπεύθυνη για αυτό το μεγάλο αριθμό δειγμάτων.

Ωστόσο, η ΜcAfee προβλέπει αύξηση σε αυτού του είδους των απειλών, όταν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μάθουν πώς να παρακάμπτουν την προστασία των συστημάτων με 64-bit αρχιτεκτονική.

Ένα άλλο είδος της απειλής που είχε αύξηση κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους είναι τα malware με υπογράφει ψηφιακά τα εκτελέσιμα αρχεία. Η συγκεκριμένη απειλή ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια νέα δείγματα, σύμφωνα με τις τελευταίες από τη McAfee.

Οι επιθέσεις denial-of-service (DoS) παραμένουν η προτιμώμενη επίθεση εναντίον δικτύων από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, και η χώρα που φιλοξενεί τα περισσότερα phishing URLs είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, με ένα 50% του συνόλου των κακόβουλων URLs.

Οι ΗΠΑ είναι επίσης η χώρα που φιλοξενούνται τα περισσότερα spam domains στο 2ο τρίμηνο του 2014, αντιπροσωπεύοντας το 42% του συνολικού αριθμού. Τη δεύτερη θέση, με ποσοστό 33%, κατέχει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πιο ενεργό botnet φαίνεται να είναι το Dapato, επίσης γνωστή και ως Carberp, υπεύθυνο για την εξάπλωση μεγάλου αριθμού μολύνσεων.

McAfee Q2 Threats Report

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).