Το FBI έκλεισε το Silk Road 2. Συνελήφθη ο διαχειριστής

Το Silk Road 2, ήταν ο αντικαταστάτης της περιβόητης on-line ναρκο-αγοράς που έκλεισε τον Οκτώβριο του 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες από το TheVerge, το FBI, και το Αμερικάνικο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας κατάφεραν να κλείσουν το Silk Road 2. Η κρυφή ιστοσελίδα και το forum της, σταμάτησε να λειτουργεί, και πλέον εμφανίζεται μια σελίδα με το σήμα του FBI. silk road 2
Σε μια δημόσια δήλωση, το FBI ανέφερε ότι έχει συλληφθεί ο Blake Benthall («”) στην Καλιφόρνια την Τετάρτη. Ο 26χρονος Benthall φέρεται να είχε τον “ελέγχο και την εποπτεία εποπτεύεται όλων των υπηρεσιών του Silk Road 2” από το Δεκέμβριο του 2013, ένα μήνα από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί η ιστοσελίδα. Κατηγορείται για συνωμοσία, διακίνηση ναρκωτικών, διάπραξη ηλεκτρονικής πειρατείας,για πλαστά έγγραφα ταυτότητας, και από εμπόριο ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το FBI, το Silk Road 2 είχε περίπου 150.000 ενεργούς και πραγματοποιούσε πωλήσεις 8.000.000 δολαρίων το μήνα, όπως το Σεπτέμβρη του 2014. Το κλείσιμο της ιστοσελίδας κατέστη δυνατή όταν κατάφερε να διεισδύσει ένας μυστικός πράκτορας, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε διοικητικές . Επικοινωνούσαν τακτικά με τον Benthall που είχε κρδίσει την εμπιστοσύνη του. Εάν καταδικαστεί, ο Benthall αντιμετωπίζει έως και ισόβια κάθειρξη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).