Operation Onymous Συλλήψεις και takedown σε εκατοντάδες Dark Net Domains

Χθες ξεκίνησε η “Operation Onymous.” Φαινόταν να είναι μια στοχευμένη ενάντια σε στόχους που ασχολούνταν με εμπόριο ναρκωτικών στο Dark Net. Μόλις τώρα αποκαλύφθηκε η πλήρης έκταση της διεθνούς καταστολής από τις αρχές και φαίνεται να πραγματοποιήθηκε μια αρκετά μεγάλη κάθαρση στο υπόγειο Διαδικτύο.dark net dark net dark net dark net

Την Παρασκευή, η μαζί με το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιχείρηση και ότι συνέλαβαν 17 ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατασχέθηκαν εκατοντάδες Dark Net Domains και αρκετά από αυτά ήταν ιστοσελίδες μαύρης αγοράς. Εκτός από τα takedowns των διαδικτυακών ναρκοπαζαριών Silk Road 2, Cloud 9 και Hydra rπου πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα, έκλεισαν αρκετές άλλες “διάσημες” ιστοσελίδες online αγορών, όπως η Pandora, Blue Sky, Topix, Flugsvamp, Cannabis Road, και Black Market. Takedowns υπήρξαν επίσης και σε ιστοσελίδες διας και ξεπλήματος χρήματος όπως τις: Cash Machine, Cash Flow, Golden Nugget και Fast Cash. Μαζί με τις συλλήψεις των 17 (προς το παρόν), έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σε Bitcoin, $ 250.000 σε μετρητά, πάρα πολλοί υπολογιστές, ναρκωτικά, χρυσός, ασήμι και όπλα.

Οι αρχές αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν ότι 414 “.onion” domains. Ο Troels Oerting, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, δήλωσε στο Wired ότι μέχρι τώρα δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο για να συγκεντρώσουν έναν πλήρη κατάλογο με τις ιστοσελίδες και αυτά που έχουν κατασχέσει.
“Ένας από τους κύριους στόχους μας ήταν ο τύπος Δρόμου του Μεταξιού», δήλωσε ο Oerting, αναφερόμενος στον Blake Benthall, τον 26-χρονο φερόμενο σαν διαχειριστή που συνελήφθη στο Σαν Φρανσίσκο την Τετάρτη και κατηγορείται για τη διαχείριση της δημοφιλούς ναρκοαγοράς Silk Road 2. “Αλλά αποφασίσαμε να δούμε αν θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε περισσότερους διαχειριστές αυτών των sites και να καταστρέψουμε τις υποδομές τους.”

Η Ευρωπόλ δεν μοιράζονται αμέσως τις λεπτομέρειες των 17 συλλήψεις που σχετίζονται με τη λειτουργία. Αλλά εκτός από Benthall, αποκάλυψε νωρίτερα την Πέμπτη ότι δύο άτομα που είχαν συλληφθεί στο Δουβλίνο σε ένα μεγάλο σκούρο Web που σχετίζονται με τα ναρκωτικά προτομή.

Φυσικά οι αρχές δεν εξηγούν πως κατάφεραν να παρακάμψουν της προστασία που προσφέρει το δίκτυο Tor. Ο τεράστιος αριθμός των Tor-sites που έκλεισαν εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν οι Αρχές έχουν βρει νέα στο δίκτυο του Tor.

Ερωτηθείς για το πώς έγινε εφικτή η Operation Onymous, ο Oerting ήταν αρκετά μυστικοπαθής. “Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να το κρατήσουμε για τον εαυτό μας,” είπε. “Τον τρόπο που το κάνουμε, δεν μπορούμε να τον μοιραστούμε με ολόκληρο τον κόσμο, γιατί θέλουμε να το κάνουμε ξανά και ξανά και ξανά.”

“Αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα κυνηγήσουν αυτές τις ιστοσελίδες και θα τις κλείνουμε συνεχώς” δήλωσε, δίνοντας εύσημα στη συνεργασία όλων των διεθνών υπηρεσιών επιβολής του νόμου που συμμετέχουν. “Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε καλά, σαν μια καλολαδωμένη .”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).