AV-TEST οι καλύτερες σουίτες ασφαλείας για τα Windows 10

AV-TEST: Η επιλογή της καλύτερης σουίτας ασφαλείας για τα Windows 10 δεν εύκολη υπόθεση, καθώς θα πρέπει να σκεφτείτε πολλούς και διάφορους παράγοντες. AV-TEST

Η τιμή, το αν επηρεάζει την απόδοση του συστήματος και προφανώς η αποτελεσματικότητα της σουίτας είναι οι τρεις παράγοντες που εξετάζει η Γερμανική ανεξάρτητη εταιρεία δοκιμών ΑV-TEST.

Η εταιρεία μόλις ολοκλήρωσε τις τελευταίες δοκιμές που διεξήγαγε σε διάφορες σουίτες ασφαλείας για το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Click για μεγέθυνση

Οι νικητές είναι σχεδόν οι ίδιοι όπως κάθε φορά:

Οι εφαρμογές Kaspersky Internet Security, McAfee Internet Security και το VIPRE AdvancedSecurity κατάφεραν να πιάσουν την μέγιστη βαθμολογία (18 βαθμούς), με 6 σημεία για την προστασία, 6 για την απόδοση και 6 στην χρηστικότητα.

Οι εφαρμογές της AhnLab, Avira, της Bitdefender και της Trend Micro εξετάστηκαν επίσης από την AV-TEST, αν και η βαθμολογία τους ήταν λίγο μειωμένη στους 17,5 βαθμούς.

Η άσχημη έκπληξη τώρα ήρθε από το Internet Security της ESET, το οποίο σημείωσε μόλις 15 πόντους. Η χαμηλότερη βαθμολογία αποκτήθηκε από τη δοκιμή απόδοσης όπου έλαβε μόνο 4 βαθμούς.

Η AV-TEST ανέφερε ότι για να δοκιμάσει τα ποσοστά ανίχνευσης κάθε προϊόντος ασφαλείας χρησιμοποίησε εντελώς νέα malware που κυκλοφορούσαν μόνο για μόλις λίγες ώρες, αλλά και δείγματα που ήταν ήδη γνωστά και δημιουργήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στις δοκιμές απόδοσης, έτρεξαν μια σειρά λειτουργιών μαζί με τις σουίτες, όπως αντιγραφή αρχείων, επίσκεψη σε ιστοσελίδες, λήψη, εκκίνηση και εγκατάσταση προγραμμάτων.

“Ένα αξιοσημείωτα υψηλότερο φορτίο συστήματος δημιουργήθηκε από τις εφαρμογές Comodo, K7 Computing, ESET και Panda Security. Έλαβαν 4,5 με 3,5 μονάδες “, αναφέρει η εταιρεία.

Όσον αφορά τα τις ψευδείς αναφορές ή false positives, τα προϊόντα των Avira, K7, Kaspersky, McAfee και Trend Micro είναι στην κορυφή με 0 έως 3 ψευδείς συναγερμούς κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ενώ οι εφαρμογές Avira και Kaspersky είχαν ένα μόνο false positives.

Το super duper λογισμικό που θέλει να μας πλασάρει η Microsoft, Windows Defender αλλά και το PC Pitstop κατέγραψαν μεταξύ 25 και 28 false positives.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).