Τι είναι τα usb fingerprint

Γνωρίζετε τι είναι τα usb ή αν προτιμάτε οι usb αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων; Ας αναλύσουμε αυτό το hardware και ας δούμε αν το χρειάζεστε ή όχι.

fingerprint

Μισείτε τους ς πρόσβασης; Ενοχλείστε που κάθε φορά που συνδέεστε σε έναν υπολογιστή θα πρέπει να πληκτρολογείτε έναν κωδικό; Εάν είστε χρήστης αυτής της νοοτροπίας τότε θα είναι πιο γρήγορο για σας να χρησιμοποιήσετε βιομετρικά στοιχεία σύνδεσης. Και αν ο υπολογιστής σας δεν συνοδεύεται από ένα τέτοιο , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα usb fingerprint (usb αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων).

Τα usb fingerprint είναι μικροσκοπικές συσκευές, ελαφριές και εύκολες στη μεταφορά. Δεδομένου ότι έγκειται σε βιομετρικά στοιχεία, προσφέρουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, που απλοί κωδικοί απλά δεν μπορούν.

Τι κάνουν οι usb αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων;
Οι συσκευές usb fingerprint λειτουργούν με οποιαδήποτε θύρα USB και έχουν σαν σκοπό να μπορείτε να ξεκλειδώσετε έναν υπολογιστή. Λογικά λειτουργούν ως συσκευές plug-and-play, οι οποίες είναι άμεσα συμβατές με τα συστήματα Windows 7/8/10. Το VeriMark και το Benss Fingerprint είναι δύο υψηλής ποιότητας συσκευές ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων USB που δεν απαιτούν εξωτερικούς οδηγούς.

Επιπλέον χαρακτηριστικά αυτών των συσκευών που μπορείτε να βρείτε και αναλόγως το μοντέλο που θα επιλέξετε:

  • Ανίχνευση 360 μοιρών (360-degree detection): σας επιτρέπει να μπορείτε να συνδεθείτε από οποιαδήποτε γωνία βάλετε το δάκτυλό σας
  • Υποστήριξη για δέκα αποτυπώματα: εάν εργάζεστε με Windows Hello ή άλλα παρόμοια συστήματα, θα πρέπει να είστε σε θέση να καταχωρήσετε και τα δέκα δάχτυλα σας. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα η συσκευή να ξεκλειδωθεί με οποιοδήποτε δάκτυλο χρησιμοποιήσετε.
  • Συμβατό με το Google, το Facebook, το Dropbox και το Microsoft ID: με μια καλή συσκευή usb fingerprint, μπορείτε να έχετε πρόσβαση όχι μόνο στον υπολογιστή σας αλλά και σε πολλές online υπηρεσίες. Στην πραγματικότητα, αυτές οι συσκευές μπορούν να χρησιμεύσουν ως “tokens” για να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την επαλήθευση μέσω τηλεφώνου στο Google.

Για να ρυθμίσετε μια συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων USB στα Windows 7/8/10, πρέπει να ρυθμίσετε το Windows Hello . Για να το κάνετε αυτό πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί > Επιλογές εισόδου. Εκεί θα βρείτε το Windows Hello, το οποίο θα αναγνώσει αυτόματα το συνδεδεμένο usb fingerprint και απλά ακολουθείστε τις οδηγίες του για να το ρυθμίσετε.

Ποιος δεν χρειάζεται usb αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων;
Αν ο υπολογιστής σας φέρει ήδη έναν ενσωματωμένο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, τότε δεν χρειάζεστε αυτό το gadget. Μπορείτε να ελέγξετε online τη συμβατότητα της συσκευής σας για όλα τα γνωστά εμπορικά σήματα. Και μετά μπορείτε απλά να ρυθμίσετε τον ενσωματωμένο σαρωτή με τα Windows Hello.

Οι χρήστες των Macbook Pro και Air δεν χρειάζονται επίσης αυτούς τους σαρωτές, επειδή έχουν Touch ID στους υπολογιστές τους. Στην πραγματικότητα, παρά τις πρόσφατες εξελίξεις στην ανίχνευση προσώπου, η Apple εξακολουθεί να υποστηρίζει στην πρόσβαση μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων για τις συσκευές της.

Ποιος χρειάζεται ένα usb fingerprint;
Αν δεν έχετε στον υπολογιστή σας ένα ενσωματωμένο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, τότε η λογική για πότε χρειάζεστε ένα usb fingerprint ακολουθεί την λογική σε ποιους από τους υπολογιστές σας έχετε βάλει ένα κωδικό πρόσβασης. Αν έχετε ένα υπολογιστή που για τους δικούς σας λόγους για να συνδεθείτε θα πρέπει να πληκτρολογήστε τον κωδικό σας, τότε σε αυτόν τον υπολογιστή μπορείτε να συνδέσετε ένα usb fingerprint  και να αποφύγετε να θυμόσαστε τον κωδικό.

Για μερικούς χρήστες ίσως και να είναι ένα απλό gadget που δίνει κύρος στο πρόσωπό τους, ειδικά όταν ξεκλειδώνετε τον υπολογιστή σας μπροστά στους φίλους σας.

Πόσο κοστίζουν;
Υπάρχουν στην Ελληνική αγορά και οι τιμές του κυμαίνονται από 27 ευρώ έως και 90 ευρώ. Προσέξτε πριν αγοράσετε τι επιπλέον χαρακτηριστικά προσφέρουν και αν εργάζονται με Windows Hello. Φυσικά υπάρχουν και σε όλα τα γνωστά market sites, όπως ebay, amazon κλπ.

Συνοψίζοντας
Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα των usb ανιχνευτών δακτυλικών αποτυπωμάτων σε κοινόχρηστα περιβάλλοντα δικτύωσης. Εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχει μια ή ένα keylogger που παρακολουθεί τις κινήσεις σας, είναι καλύτερο να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση δακτυλικών αποτυπωμάτων ώστε να μην σας κλέψουν τον κωδικό.

Αν ήδη χρησιμοποιείτε usb fingerprint και Windows Hello στο σύστημά σας γράψτε μας στα σχόλια τις εντυπώσεις σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).