Το Firefox αρχίζει να εμφανίζει διαφημίσεις στις νέες καρτέλες

Η Mozilla πραγματοποιεί στο Firefox κάποιες σιωπηλές αλλαγές που δεν ενθουσιάζουν τους της, αφού αναφέρθηκαν σποραδικές προβολές διαφημίσεων.

Δεν είναι μόνο η Microsoft που αλλάζει τον Edge αλλά και η Mozilla έχει αρχίσει τις αλλαγές, αφού ξεκίνησε να προβάλει διαφημίσεις στις νέες καρτέλες, με τους χρήστες της να αναφέρουν ότι συμβαίνει σε όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες επιφάνειας .

Όπως αναφέρθηκε στο reddit, ένα μικρό παράθυρο εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης και περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο προς τη εταιρεία ενοικιάσεων καταλυμάτων Booking.com. Και φυσικά κάνοντας στο κουμπί “Εύρεση ενός ξενοδοχείου”, οι χρήστες μεταβαίνουν στη διεύθυνση του Booking.

Φαίνεται ότι αυτά τα μηνύματα εμφανίζονται μόνο περιστασιακά και μόνο για ένα συγκεκριμένο σύνολο χρηστών, οπότε υπάρχει η πιθανότητα η Mozilla να διεξάγει ένα περιορισμένο πείραμα. Στους προσωπικούς μας υπολογιστές δεν έχουμε δει ακόμα μία τέτοια συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τις δοκιμές που έκαναν οι χρήστες στο reddit, τα διαφημιστικά μηνύματα μπορούν να σταματήσουν να εμφανίζονται, αν απενεργοποιήσετε τα “Αποσπάσματα” από τις ρυθμίσεις του Firefox. Αν και η επίσημη ενημέρωση για το είναι τα “Αποσπάσματα” αναφέρει ότι είναι ενημερώσεις από την Mozilla για το Firefox, και δεν έχει καμία σχέση με διαφημίσεις, η εταιρεία τα χρησιμοποιεί για τις δοκιμές της.

Η Mozilla δεν εξέδωσε κάποια δήλωση σχετικά με το εάν τρέχει απλώς ένα πείραμα ή αυτή είναι η αναμενόμενη συμπεριφορά στο Firefox 64.

Ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι οι χρήστες δεν είναι ευχαριστημένοι με τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο πρόγραμμα και παρόλο που τους επιτρέπεται να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία, το γεγονός ότι ενεργοποιείται παρά την θέλησή τους μπορεί να προκαλέσει περισσότερη απογοήτευση στην υπάρχουσα κοινότητα χρηστών.

Περισσότερες επίσημες πληροφορίες από τους μηχανικούς της Mozilla λογικά θα μας έρθουν τις επόμενες ημέρες, μετά τις αργίες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).