Google Public DNS: Επιτέλους με DNS-over-TLS

Τα Google Public DNS, οι γνωστές μας διευθύνσεις IP 8.8.8.8 και 8.8.4.4, είναι πλέον σε θέση να διαχειριστούν ερωτήματα με DNS-over-TLS. Το Domain Name System (DNS) για όσουσ δεν γνωρίζουν μοιάζει με ένα διαδικτυακό τηλεφωνικό κατάλογο για τη μετατροπή ονομάτων (domain) σε διευθύνσεις IP.

Γιατί DNS-over-TLS; Τα ερωτήματα DNS ήταν ευάλωτα σε και spoofing αν κάποιος κατάφερνε να μπει ανάμεσα στον υπολογιστή σας και τον DNS server.

Όμως η χρήση του Transport Layer Security (TLS) μπορεί να κάνει την διαδικασία κάπως πιο ασφαλή καθώς κρυπτογραφεί τις και φυσικά τα ερωτήματα.Google Public DNS

“Από σήμερα, οι χρήστες μπορούν να ασφαλίσουν τα ερωτήματα μεταξύ των συσκευών τους και των Google Public DNS με το DNS-over-TLS, διατηρώντας το απόρρητο και την ακεραιότητά τους”, δήλωσε η Google χωρίς να αναφέρει το προφανές:

Η εταιρεία (γνωστή για την συλλογή δεδομένων) φυσικά και γνωρίζει ποια domain επισκέπτεσθε, και βέβαια κάποια στιγμή το ερώτημά σας στον DNS server θα πρέπει να αποκρυπτογραφηθεί.

Οι χρήστες της έκδοσης Android 9 της Google έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του DNS-over-TLS, καθώς υπάρχει ρύθμιση Private DNS στις δικτύου του Android.

Να αναφέρουμε ότι η Google ήρθε δεερη στην προσθήκη του χαρακτηριστικού ασφαλείας DNS-over-TLS, αφού ο DNS server 1.1.1.1 της Cloudflare το χρησιμοποιεί από τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

_________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).