Google: χρονοδιάγραμμα για το νέο Hangouts Chat

Η Google ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2017 ότι θα χωρίσει το Hangouts, σε δύο βασικές εφαρμογές – το Hangouts Chat, ένα εργαλείο τύπου Slack για ομάδες και το Hangouts Meet, μια τηλεδιάσκεψης τύπου Skype.

Έτσι οι απλοί χρήστες αλλά και οι χρήστες του G Suite θα μεταφερθούν από τo κλασικό Hangouts κάποια στιγμή μέσα στο 2019. Σήμερα η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα χρονοδιάγραμμα.google

Από τις 16 Απριλίου, το Hangouts Chat θα είναι διαθέσιμο στον ιστό για τους χρήστες του G Suite που έχουν ενεργοποιημένο το κλασικό Hangouts, αλλά δεν θα αντικαταστήσει ακριβώς το κλασικό Hangouts. Από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2018, οι διάφορες λειτουργίες του Hangouts θα προστεθούν στο Chat, και τον Οκτώβριο η κλασσική εφαρμογή θα σταματήσει να λειτουργεί.

Στις 16 Απριλίου, το Google Vault θα σταματήσει να εμφανίζει τα μηνύματα μόνο στο κλασικό Hangouts, και σύμφωνα με την Google τα μηνύματα συνομιλιών θα εμφανίζονται και στο Hangouts Chat. Στο μεταξύ, οι διαχειριστές θα παρατηρήσουν νέες ρυθμίσεις που θα τους επιτρέπουν να ν τις λειτουργίες ς στο Hangouts και στο Hangouts Chat.
Επιπλέον θα υπάρχει και μια νέα ρύθμιση στην κονσόλα διαχειριστή του του G Suite στην διαδρομή Apps > G Suite > Hangouts Chat που θα επιτρέπει την απενεργοποίηση της υπηρεσίας ανά χρήστη.

Μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου, η Google αναφέρει λέει ότι το Hangouts Chat θα ενσωματωθεί με το Gmail και θα αποκτήσει τη δυνατότητα αντς με εξωτερικούς χρήστες. Επιπλέον, θα παρέχει μια “βελτιωμένη εμπειρία κλήσεων ”, καθώς και φωνητικές κλήσεις που θα υποστηρίζονται από το Google Voice.

Όσο για τους χρήστες που δεν χρησιμοποιούν το G Suite, η Google αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει μια δωρεάν έκδοση του Hangouts Chat μετά από τις αλλαγές στο G Suite.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία απενεργοποίησε την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Allo, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2016, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια σύγχρονη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων από την αρχή.

________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).