Top-5 smartphone εφαρμογές για αυτόματη δημιουργία βίντεο από φωτογραφίες

Δείτε σε αυτό το άρθρο τις top-5 εφαρμογές για smartphone που μπορούν να κατασκευάσουν ένα βίντεο κλιπ χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες σας.

smartphone

Τα smartphone έχουν περιορισμένη επεξεργαστική ικανότητα ως προς ένα κλασικό desktop υπολογιστή. Έτσι αν θέλετε να φτιάξετε ένα βίντεο από την συλλογή των φωτογραφιών σας τότε χρειάζεστε ένα πολύ καλό πρόγραμμα. Δεδομένου μάλιστα ότι η επεξεργασία βίντεο έχει απαιτήσεις σε πόρους, μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρονοβόρα και θέλει εξάσκηση για ένα καλό αποτέλεσμα, τότε σίγουρα χρειάζεστε μία εφαρμογή που να καλύπτει όλα τα παραπάνω. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εφαρμογές που κάνουν συγχώνευση φωτογραφιών ώστε να δημιουργήσετε γρήγορα, εύκολα και χωρίς προβλήματα, ένα βίντεο κλιπ.

1. Google Photos

Αρκετοί από τους αναγνώστες μας ήδη χρησιμοποιούν το Google Photos ( Android, iOS ). Το δημοφιλές πρόγραμμα διαθέτει μια εξαιρετική διαχείριση φωτογραφιών, σε συνδυασμό με δωρεάν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο (με την προϋπόθεση ότι δεν σας πειράζει μία μικρή συμπίεση). Επιπλέον, η Google Photos μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα slideshows και κινούμενες εικόνες (animations) από τις εικόνες σας.

Στις αρχές του 2018, η Google αναθεώρησε τις δυνατότητες της εφαρμογής και η τελευταία έκδοση επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ταινίες επιλέγοντας έτοιμα θέματα όπως “Ταινία Selfie” και “Ένα χρόνος γεμάτος χαμόγελα”, κλπ ή απλά επιλέγοντας φωτογραφίες. Στα έτοιμα θέματα η Google Photos θα προσπαθήσει αυτόματα και θα βρει τις καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο κλιπ που να ταιριάζουν σε αυτά. Επιπλέον, η εφαρμογή βάζει και μουσική στα βίντεο σας!

2. Magisto
Το Magisto ( Android, iOS ) κυκλοφορεί ως έξυπνος επεξεργαστής που κάνει την ταινία απλή υπόθεση. Οι χρήστες επιλέγουν απλώς το στυλ ταινίας που θεωρούν ότι ταιριάζει καλύτερα στις φωτογραφίες τους. Αυτό βοηθά το Magisto να καταλάβει το ακροατήριο σας και τον σκοπό σας. Για παράδειγμα, το Magisto θα κατασκευάσει διαφορετικά ένα διαφημιστικό βίντεο που προορίζεται για κοινωνικά μέσα και διαφορετικά ένα που έχει θέμα έναν γάμο. Μόλις επιλεγεί το στυλ του βίντεο, οι χρήστες επιλέγουν ποια βίντεο κλιπ ή φωτογραφίες θέλουν να εμφανίζονται στην ταινία τους. Τέλος, οι χρήστες επιλέγουν ποια μουσική θέλουν να χρησιμοποιήσουν ως ηχητικό χαλί.

Οι χρήστες, στη συνέχεια, κάθονται και χαλαρώνουν καθώς το Magisto λειτουργεί αυτόματα. Είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση, καθιστώντας το ιδανικό για ανθρώπους που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία επεξεργασίας βίντεο. Επιπλέον, το Magisto διαθέτει με τα κοινωνικά μέσα για να μπορείτε εύκολα να μοιράζεστε τα κλιπ σας στο διαδίκτυο. Δυστυχώς, το Magisto προσφέρει μια premium έκδοση, η οποία αναβαθμίζει ορισμένους από τους περιορισμούς που υπάρχουν στο δωρεάν, κυρίως την δυνατότητα να κατεβάσετε το κλιπ σας για αναπαραγωγή σε άλλες συσκευές όπως PC ή τηλεόραση.

3. Storyo
Το Storyo ( Android , iOS ) δημιουργεί αυτόματα όμορφα βίντεο από τις εικόνες και τα βιντεοκλίπ σας, όπως ακριβώς και οι άλλες εφαρμογές σε αυτήν τη λίστα. Η διαφορά είναι ότι η Storyo θα αναλύσει τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας και θα ταυτοποιήσει τις χρονικές ομάδες και τις ετικέτες τοποθεσίας. Με αυτά τα μεταδεδομένα, το Storyo μπορεί να πραγματοποιήσει αυτόματη αναζήτηση στις φωτογραφίες σας και να δημιουργήσει όμορφες παρουσιάσεις και κολάζ βίντεο που περιστρέφονται γύρω από συγκεκριμένο χρόνο ή χώρο.

Δεδομένου ότι, η απλότητα να τραβήξει κάποιος μία φωτογραφία με ένα smartphone καθώς και η ανέξοδη χρήση του, επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να έχουν στα κινητά τους αναρίθμητες φωτογραφίες, με τις περισσότερες από αυτές διπλές και βαρετές, η λύση του Storyo μπορεί να σας απαλλάξει από ατέλειωτο ψάξιμο.

4. Quik
Το όνομα αυτής της εφαρμογής σας δίνει μια ιδέα για το τι να περιμένετε. Το Quik ( Android, iOS ) είναι κατασκευασμένο από την εταιρεία GoPro και μπορεί να δημιουργεί γρήγορα εντυπωσιακά βίντεο κλιπ. To μόνο που πρέπει να κάνουν οι χρήστες είναι να επιλέξουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θέλουν να χρησιμοποιήσουν στη δημιουργία τους. Αν τα βίντεο που έχετε καταγράφηκαν με κάμερα GoPro, το Quik θα αναλύσει αυτά τα κλιπ για χαμόγελα, πρόσωπα, επευφημίες, ταχύτητα και πολλά άλλα για να επισημάνει τις καλύτερες στιγμές και να εξασφαλίσει ότι εμφανίζονται στο βίντεο σας. Εναλλακτικά, εάν καταγράφηκαν από κάτι διαφορετικό από GoPro (π.χ. smartphone), οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν χειροκίνητα τις στιγμές που θέλουν να εμφανιστούν στο βίντεο.

Το Quik επιτρέπει επίσης στους χρήστες να εφαρμόζουν φίλτρα στο στα αρχικά media τους, καθώς και να επικαλύπτουν το τελικό αποτέλεσμα με κείμενο και αυτοκόλλητα. Επιπλέον, το Quik διαθέτει μια βιβλιοθήκη με 100 τραγούδια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως soundtrack στο ολοκληρωμένο έργο σας. Αν δεν βρείτε ένα κομμάτι που να σας αρέσει, έχετε τη δυνατότητα να ανεβάσετε ένα τραγούδι από τη συλλογή σας. Το Quik διαθέτει επίσης σύνδεση με τα κοινωνικά μέσα για εύκολη κοινή χρήση καθώς και κατεβάσματος των κλιπ σας σε πλήρη ανάλυση HD.

5. Adobe Clip
Για όσους θέλουν την επιλογή ενός πιο πλήρους επεξεργαστή βίντεο, μην κοιτάξετε κάτι άλλο πέρα του Premiere Clip ( Android, iOS ) από την εταιρεία Adobe. Το Premiere Clip διαθέτει ένα αυτόματο δημιουργίας βίντεο, όπου οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ένα soundtrack και να ρυθμίσουν το ρυθμό του βίντεο. Το Premiere Clip θα ρυθμίσει τις φωτογραφίες σας στο ρυθμό της μουσικής. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μουσική από το απόθεμα του προγράμματος ή να ανεβάσουν τα δικά τους. Επιπλέον, το Premiere Clip προσφέρει σύνδεση με τα κοινωνικά μέσα για εύκολη κοινή χρήση του διαδικτύου.

Επιπλέον, αν έχετε περισσότερο χρόνο, το Premiere σας δίνει την δυνατότητα να επεξεργαστείτε χειροκίνητα το βίντεο σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα κλιπ επάνω σε μια χρονική γραμμή όπου εκεί μπορείτε να τα κόψετε και να προσθέσετε οπτικές ρυθμίσεις όπως μεταβάσεις από την μία σκηνή σε μία άλλη καθώς και άλλα εφέ. Επιπλέον, τα βίντεο που δημιουργούνται με το Premiere Clip μπορούν να ανοίξουν στο Adobe Premiere Pro CC. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να αρχίσουν να επεξεργάζονται ένα βίντεο αρχικά στο τους και όταν φτάσουν σπίτι τους να το οριστικοποιήσουν με ακόμα πιο ισχυρό λογισμικό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).