Η πρώτη χρεωστική κάρτα με ενσωματωμένο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων

Την πρώτη χρεωστική κάρτα με ενσωματωμένο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων ξεκινά δοκιμές η τράπεζα NatWest στο Ηνωμένο Βασίλειο.

κάρτα

Η βρετανική τράπεζα NatWest δοκιμάζει τη χρήση μιας νέας κάρτας πληρωμών NFC με ενσωματωμένο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η δοκιμή θα περιλαμβάνει 200 ​​πελάτες , ξεκινά στα μέσα Απριλίου και θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να πραγματοποιούν πληρωμές NFC ( Field Communication ή αλλιως “ανέπαφες πληρωμές”) χωρίς να χρειάζεται να εισάγουν ένα PIN ή να υπογράφουν. Το τυπικό όριο των 30 ευρώ που ισχύει για τις ανέπαφες συναλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο (στην Ελλάδα είναι 25 ευρώ) δεν θα ισχύει όταν χρησιμοποιείται το δακτυλικό αποτύπωμα.

Επί του παρόντος, ο καθένας μπορεί να πραγματοποιήσει μια πληρωμή χωρίς επαφή είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε στην Ελλάδα, ακουμπώντας σε ένα τερματικό την κάρτα του που θα πρέπει να υποστηρίζει ανέπαφες πληρωμές. Ως αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης ασφάλειας, εφαρμόζεται ένα όριο των 25-30 ευρώ σε τέτοιες πληρωμές (αναλόγως την χώρα), όπου οι έμποροι λιανικής σας ζητούν να τοποθετήσετε την κάρτα σας στον αναγνώστη καρτών (POS) και να εισαγάγετε ένα PIN για αγορές μεγαλύτερες του παραπάνω ορίου (συνήθως αναφέρεται ως “chip και PIN” μέθοδος).

Φαίνεται ότι κάτι θα αλλάξει στην μέθοδο αυτή αφού πραγματοποιούνται οι πρώτες σοβαρές δοκιμές με κάρτες δακτυλικών αποτυπωμάτων. Τα δεδομένα των δακτυλικών αποτυπωμάτων αποθηκεύονται τοπικά στην κάρτα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες ασφαλείας για έναν που να μπορεί να κλέψει από την κεντρική βάση δεδομένων μιας τράπεζας. Φυσικά ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει αφού υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ένας αρκετά αποφασισμένος κλέφτης να μπορεί να κλέψει και να μιμηθεί το δακτυλικό σας αποτύπωμα, αλλά σύμφωνα με την τράπεζα Natwest, είναι πολύ πιο από ένα PIN που κάποιος θα μπορούσε να μάθει απλά κοιτάζοντας πάνω από τον ώμο σας καθώς τον πληκτρολογείτε.

Ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας, που ήδη έχει γίνει ένα τυπικό στοιχείο πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου με NFC, παρά τις δοκιμές πιστωτικών καρτών που έχουν διεξαχθεί από το 2015 , δεν κατάφεραν να βρουν ανταπόκριση στις παραδοσιακές τραπεζικές κάρτες. Η Gemalto, η πίσω από τη βιομετρική της κάρτας, διεξήγαγε μια δοκιμή στη Νότια Αφρική το 2017 καθώς και μια ακόμη πέρυσι με την ιταλική τράπεζα Intesa Sanpaolo. Το πρόβλημα ήταν ότι οι κάρτες απαιτούσαν από τους χρήστες να επισκεφτούν την τράπεζα τους για την εισαγωγή του αποτυπώματος, αντί να το κάνουν μόνοι τους, όπως συμβαίνει με τις υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.

Η δοκιμή που πραγματοποιεί η NatWest δεν ξεπερνά αυτό το πρόβλημα. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επισκεφθούν ένα υποκατάστημα της τράπεζάς τους. Σε ένα βίντεο που έχει εκδώσει η κατασκευάστρια εταιρεία Gemalto αναφέρει ότι ελπίζει οι μελλοντικές εκδόσεις του συστήματος θα επιτρέψουν στους πελάτες να χρησιμοποιήσουν το δικό τους τηλέφωνο για να καταχωρήσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.

Αυτή η ταλαιπωρία εγείρει το ερώτημα γιατί να είναι αναγκαίες οι βιομετρικές κάρτες, όταν η λειτουργικότητα πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου περιλαμβάνεται σε τόσα πολλά σύγχρονα smartphones με αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων και σαρωτές προσώπου. Όμως, δεδομένου ότι οι τραπεζικές κάρτες παρέχονται δωρεάν σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που πληροί τις προϋποθέσεις, το σύστημα αυτό έχει τη δυνατότητα να τίθεται στη διάθεση των χρηστών που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αγορά ενός σύγχρονου smartphone.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).