Πρέπει να εξοπλίσετε το Android κινητό σας με μία κάρτα SD ;

Δείτε τι προβλήματα θα δημιουργηθούν

Οι περισσότερο χρήστες κινητών τηλεφώνων πιστεύουν ότι με την χρήση μία κάρτας SD στο κινητό τους τηλέφωνο να λύσουν τα προβλήτα αποθήκευσης. Είναι όμως έτσι;

flash memory smartphone storage microsd card

Τα σύγχρονα, μεσαίας κατηγορίας, κινητά τηλέφωνα, συνήθως μπορούν να δεχτούν μία κάρτα SD ως επιπρόσθετο χώρο αποθήκευσης και λογισμικού.

Και δεδομένου ότι τα κινητά της τάξης των 100-200 ευρώ δεν διαθέτουν ικανοποιητική εσωτερική μνήμη, η πλειοψηφία των χρηστών τους αμέσως μετά την αρχική αγορά τα εξοπλίζει με μία τέτοια κάρτα.

Όμως η κάρτα SD δεν είναι πανάκεια. Έχει μειονεκτήματα που ίσως δεν τα έχετε λάβει σοβαρά υπόψη σας.

Μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να αυξήσετε τον αποθηκευτικό χώρο μιας συσκευής και που συνήθως είναι πολύ φθηνότερος από το να πληρώσετε για ένα τηλέφωνο με μεγαλύτερη ενσωματωμένη χωρητικότητα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν απροσδόκητα προβλήματα όταν τις χρησιμοποιείτε στο τηλέφωνό σας.

Πάμε να δούμε μερικά από τα μειονεκτήματα που υπάρχουν κατά την χρήση μιας κάρτας SD με Android.

Τα παρακάτω προβλήματα είναι και ο λόγος που οι κατασκευαστές στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν να προσθέσετε μία κάρτα SD γιατί είναι κακή δημοσιότητα για αυτούς. Προτιμούν να αγοράσετε ένα πιο ακριβό μοντέλο με περισσότερο χώρο αποθήκευσης, παρά ένα οικονομικό με μικρό χώρο. Γιαυτό και στα premium τηλέφωνα έχει αρχίσει να εκλείπει η δυνατότητα προσθήκης κάρτας.

Χαμηλή ταχύτητα

κάρτα,κινητό,τηλέφωνο,SD,Android,card

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων καρτών SD, οι οποίες έχουν πολύ διαφορετικά επίπεδα απόδοσης. Εάν χρησιμοποιείτε κάρτα χαμηλής ποιότητας, θα απογοητευτείτε γρήγορα με τις καθυστερήσεις που θα δείτε.

Έτσι εξηγείται η έλλειψη υποστήριξης SD στα ακριβά τηλέφωνα. Οι φθηνότερες κάρτες SD δεν θα έχουν εξίσου καλή απόδοση με τις πιο ακριβές, επειδή έχουν πιο αργούς χρόνους ανάγνωσης/εγγραφής.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν μετακινείτε πολλές εφαρμογές στην κάρτα SD. Οι χρόνοι φόρτωσης, οι ρυθμοί ανανέωσης και οι ταχύτητες συγχρονισμού θα μπορούσαν όλα να μειωθούν δραματικά.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι όταν αγοράζουν κάρτα δεν κάνουν σωστή επιλογή. Χρησιμοποιούν οποιαδήποτε παλιά κάρτα SD έχουν στο σπίτι, χωρίς να σκέφτονται αν είναι το καλύτερο εργαλείο για τη δουλειά τους.

Εάν χρειάζεστε μόνο την κάρτα σας για περιστασιακή χρήση, αποθήκευση φωτογραφιών και αρχείων σε αυτήν, τότε μια κάρτα Class 10 ή μεγαλύτερη θα πρέπει να είναι εντάξει.

Ωστόσο, εάν τραβάτε πολλά ή σκοπεύετε να εγκαταστήσετε ολόκληρες εφαρμογές στην κάρτα σας, θα πρέπει να επιλέξετε την ταχύτερη κάρτα, που να μπορεί να χειριστεί το τηλέφωνό σας. Στην ιδανική περίπτωση, αυτή θα ήταν μια κάρτα UHS-II για γενική χρήση ή τουλάχιστον μια κάρτα V30 για βίντεο.

Αλλά ακόμα και τότε τίποτα δεν θα είναι τέλειο.

Μειωμένη απόδοση παιχνιδιών

children smartphone

Μερικά από τα πιο σημαντικά σε όγκο αρχεία, είναι τα παιχνίδια. Δεν μιλάμε για απλούς τίτλους παιχνιδιών, όπως τρίλιζα, σταυρόλεξα κλπ, αλλά για αυτά με υψηλά γραφικά και εκτεταμένο gameplay.

Για τους περισσότερους χρήστες είναι δελεαστικό να μετακινήσουν τέτοια παιχνίδια στην SD κάρτα τους, αλλά αυτή είναι μια κακή ιδέα. Ακόμη και οι καλύτερες κάρτες δεν θα έχουν αρκετά γρήγορη απόδοση για τα σύγχρονα παιχνίδια Android και θα είναι πολύ πιο αργές από την εσωτερική αποθήκευση.

Μια κάρτα UHS-II έχει μέγιστη ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής 312 MB/s, αλλά ο αποθηκευτικός χώρος που χρησιμοποιείται στη σειρά Galaxy S23 προσφέρει ταχύτητες ανάγνωσης 4200 MB/s και ταχύτητες εγγραφής 2800 MB/s.

Το αποτέλεσμα θα είναι να υπάρχουν δυσλειτουργίες στο παιχνίδι, γραφικά που λείπουν, παράλειψη καρέ και συχνά σφάλματα. Για να ενισχύσετε την απόδοση του παιχνιδιού σας στο Android, βεβαιωθείτε ότι το παιχνίδι σας βρίσκονται στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο.

Δύσκολη εύρεση αρχείων

κάρτα,κινητό,τηλέφωνο,SD,Android,card

Αν και μπορείτε να διαμορφώσετε την κάρτα SD σας ώστε να γίνει εγκεκριμένος εσωτερικός χώρος αποθήκευσης, αυτό δεν σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας θα βλέπει και τους δύο δίσκους ως μια ενιαία οντότητα. Επομένως, ανάλογα με τα μοτίβα χρήσης σας, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τα αρχεία που χρειάζεστε σε μια δεδομένη στιγμή.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φτάσετε σε μια κατάσταση όπου διαφορετικοί τύποι δεδομένων θα αποθηκεύονται στους δίσκους. Μπορεί να έχετε φωτογραφίες και τοπική μουσική στην κάρτα SD σας, αλλά τα Έγγραφα Google εκτός σύνδεσης και τα ληφθέντα αρχεία Chrome στην εσωτερική μνήμη. Όσο περισσότερες εφαρμογές χρησιμοποιείτε, τόσο πιο προβληματικός θα γίνεται αυτός ο κατακερματισμός.

Είστε σίγουροι ότι μπορείτε να θυμηθείτε ποιες εφαρμογές αποθηκεύουν τα αρχεία τους σε ποια μονάδα αποθήκευσης, μήνες μετά την αρχική ρύθμιση; Όλα αυτά θα μπορούσαν να εμποδίσουν την παραγωγικότητά σας. Μπορεί να σας αφήσει διπλότυπα που καταλαμβάνουν περιττό χώρο και να καταλήξουν σε βλάβη των συστημάτων διαχείρισης των αρχείων σας.

Αποτυχία κάρτας SD

κάρτα,κινητό,τηλέφωνο,SD,Android,card

Οι κάρτες SD έχουν περιορισμένο αριθμό κύκλων ανάγνωσης/εγγραφής. Κάθε φορά που αποκτάτε πρόσβαση σε δεδομένα σε αυτό, η υπολειπόμενη διάρκεια ζωής μειώνεται. Φυσικά, η διάρκεια ζωής ποικίλλει επίσης ανάλογα με την ποιότητα της κάρτας SD. Ένα SanDisk θα ζήσει περισσότερο από μια φτηνή κάρτα χωρίς όνομα, από το eBay.

Ακόμα χειρότερα, μπορεί να μην γνωρίζετε πόσο παλιά είναι η κάρτα που έχετε. Εάν χρησιμοποιείτε μία παλιά SD που ήταν τοποθετημένη στο προηγούμενο τηλέφωνό σας ή ακόμα πιο πριν, πιθανότατα δεν έχετε ιδέα πόσο χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν. Έτσι, δεν θα ξέρετε πόσο καιρό μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει ακόμα.

Και να θυμάστε, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους, ενδέχεται να μην υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια πριν αποτύχει η κάρτα SD. Εάν δεν έχετε αντίγραφα ασφαλείας, μπορεί να χάσετε πολλή ζωτική εργασία μέσα σε .

Για να μειώσετε τις πιθανότητες προβλημάτων, ανατρέξτε στη λίστα με τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν αγοράζετε μια κάρτα microSD .

Η μετακίνηση σε ένα νέο τηλέφωνο είναι προβληματική

package delivery

Ίσως σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, μια κάρτα SD στο Android δεν είναι απαραίτητα ανάλογη με μια κάρτα SD (ή μονάδα flash USB) σε έναν υπολογιστή. Σε έναν desktop ή laptop υπολογιστή, μπορείτε να μετακινήσετε την κάρτα ή τη μονάδα flash μεταξύ διαφορετικών συσκευών και να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εάν προσπαθήσετε να μετακινήσετε την κάρτα SD του Android τηλεφώνου σας σε άλλο τηλέφωνο ή επιχειρήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενό της από έναν υπολογιστή, πιθανότατα δεν θα έχετε την ίδια τύχη. Γιατί; Επειδή όταν ρυθμίζετε μια κάρτα SD ως τοπικό χώρο αποθήκευσης Android, η κάρτα κρυπτογραφείται στη συσκευή υποδοχής της.

Έτσι, εάν αγοράσετε ένα νέο τηλέφωνο, δεν μπορείτε απλώς να μετακινήσετε την κάρτα σας και να συνεχίσετε. Πρέπει να διαμορφώσετε ξανά την κάρτα (χάνοντας τα πάντα) και να ξεκινήσετε από την αρχή.

Επιπλέον οι πιθανότητες το επόμενο τηλέφωνό σας να έχει υποδοχή κάρτας μνήμης είναι πολύ μικρές, ούτως ή άλλως. Αυτό είναι άλλο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε.

Εξακολουθείτε να σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα SD;

κάρτα,κινητό,τηλέφωνο,SD,Android,card
Εάν έχετε διαβάσει και κατανοήσει τα σημεία που έχουμε θέσει, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να προχωρήσετε και να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα SD στη Android συσκευή σας, τότε κάντε το. Μπορεί να πάνε όλα καλά!.

Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να προκύψουν προβλήματα και όταν συμβούν, πιθανότατα θα σας κάνουν να απογοητευτείτε.

Για να γλιτώσετε την ταλαιπωρία, ίσως είναι καλύτερο να αποδεχτείτε ότι θα έχετε προβλήματα απόδοσης και αποθήκευσης σε αντάλλαγμα την εξοικονόμηση χρημάτων!.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

κάρτα,κινητό,τηλέφωνο,SD,Android,card

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).