Ανάκτηση φωτογραφιών από βυθισμένη κάμερα σε ποτάμι για 13 χρόνια

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά μετά από 13 χρόνια που ήταν στο βυθό ενός ποταμιού, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή εμφάνισε τις φωτογραφίες που είχε αποθηκευμένες στην μνήμη της.

lost waterlogged camera

Άλλο ένα παράδειγμα ότι οι κάρτες SD αντέχουν στο χρόνο και στις δύσκολες συνθήκες. Ένας ψαράς ονόματι Σπένσερ Γκρέινερ (Spencer Greiner), ανάσυρε από την λάσπη του βυθού του ποταμού Animas στο Κολοράντο της Αμερικής, μία κάμερα Olympus 790 SW.

Όταν ο Greiner επέστρεψε στο σπίτι, η περιέργεια τον κυρίευσε και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα κατσαβίδι για να ανοίξει το πορτάκι της κάρτας μνήμης της κάμερας.

Αν και το νερό είχε πλημμύρισε και διαβρώσει την κάμερα, ο Greiner έμεινε άναυδος όταν κατάφερε από θαύμα να ανακτήσει τις φωτογραφίες από τη διαβρωμένη κάρτα SD.

Ο Γκρέινερ είδε φωτογραφίες από ένα γάμο καθώς, ένα μπάτσελορ πάρτι και μία εκδρομή για ράφτινγκ στο ποτάμι που βρήκε την κάμερα. Αμέσως θέλησε να βρει τον ιδιοκτήτη της κάμερας.

Η αναζήτηση του ιδιοκτήτη της κάμερας
Στις 16 Μαρτίου, ο Γκρέινερ δημοσίευσε μερικές από τις φωτογραφίες σε μια τοπική ομάδα του Κολοράντο στο Facebook ρωτώντας: «Παντρεύτηκες στις 12 Ιουνίου 2010 στην περιοχή Ντουράνγκο; Είχες ένα άσχημο καφέ στέισον βάγκον στο μπάτσελορ πάρτι σου; Αναγνωρίζετε κανέναν από αυτούς τους ανθρώπους; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου».

lost waterlogged camera 2

Μέσα σε μια ώρα, η νύφη Holly Estelle και ο γαμπρός James Estelle αναγνώρισαν τον εαυτό τους στις φωτογραφίες. Τηλεφώνησαν στην ιδιοκτήτρια της κάμερας Coral Elise Amayi, και αυτή με την σειρά της στον Greiner.

Ο Greiner επέστρεψε την κάμερα στην Amayi. Αν και η συσκευή έχει καταστεί άχρηστη μετά από πάνω από μια δεκαετία στο βυθό του ποταμού, η οθόνη LED δεν είχε ραγίσει.

Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία που τραβήχτηκε από την φωτογραφική μηχανή πριν της πέσει στο ποτάμι.

lost waterlogged camera 3

Αν λοιπόν και εσείς βρείτε μία κατεστραμμένη, φθαρμένη, διαβρωμένη συσκευή με κάρτα SD μέσα, πριν την πετάξετε ελέγξτε αν μπορείτε να διαβάσετε την κάρτα. Έχετε αρκετά καλές πιθανότητες. Και φροντίστε να δώσετε στον ιδιοκτήτη τις χαμένες φωτογραφίες του.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

κάρτα,SD,camera,φωτογραφική,μηχανή

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).