Edge με Chromium επιτρέπει βίντεο streaming στα 4K

Για να ανησυχήσει η Google, ο επερχόμενος Microsoft Edge είναι το πρώτο πρόγραμμα περιήγησης με το Chromium που θα υποστηρίζει και τις δύο τεχνολογίες WideVine και PlayReady DRM.

Με την υποστήριξη του PlayReady της DRM της Microsoft, ο Edge με βάση το Chromium θα μπορεί να αναπαράγει βίντεο στο Netflix σε ανάλυση 1080p HD και 4K UHD.edge Chromium

Στο βίντεο streaming από το Netflix σε έναν υπολογιστή, η ανάλυση εξαρτάται από το πρόγραμμα περιήγησης και το DRM που χρησιμοποιείται.

Για παράδειγμα, ο Safari της Apple μπορεί να τρέξει σε 1080p με το FairPlay DRM, ενώ ο και τα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium, όπως τα Google Chrome, Opera και Brave, μπορούν να παίξουν μέχρι και 720p χρησιμοποιώντας την τεχνολογία WideVine DRM.

Οι χρήστες που επιθυμούν επιπλέον ανάλυση μπορούν να εγκαταστήσουν μια επέκταση που ονομάζεται Netflix 1080p και επιτρέπει το streaming σε 1080p στον Chrome και τον Firefox.

Ο Microsoft Edge και ο Explorer, από την άλλη, χρησιμοποιούν την τεχνολογία PlayReady DRM της Microsoft, η οποία επιτρέπει ανάλυση 1080p στον Internet Explorer και 1080p – 4K στον Microsoft Edge.

Netflix resolution requirements

  • Google Chrome
    • Up to 720p on Windows, Mac, and Linux
    • Up to 1080p on Chrome OS
  • Internet Explorer up to 1080p
  • Microsoft Edge up to 4K*
  • Mozilla Firefox up to 720p
  • Opera up to 720p
  • Safari up to 1080p on Mac OS X 10.10.3 or later

*Streaming in 4K requires an HDCP 2.2 compliant connection to a 4K capable display, Intel's 7th Core CPU, and the latest Windows updates. Check with the manufacturer of your system to verify specifications.

Τα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium υποστηρίζουν streaming από το Netflix στα 720p, και οι χρήστες του Edge ανησυχούσαν για το ότι ο νέος Edge θα έχει περιορισμένες δυνατότητες ανάλυσης.

Αυτό δεν θα συμβεί, καθώς η Microsoft έχει προσθέσει το PlayReady DRM στο επερχόμενο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge, κάτι που θα επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής να προβάλλουν βίντεο του Netflix σε ανάλυση 1080p HD και 4K UHD.

Χρήστες στο Reddit που δοκίμασαν την αναπαραγωγή βίντεο μέσω του νέου  Edge στο Netflix αναφέρουν ότι το streaming στα 4K είναι ομαλό και χωρίς καθυστερήσεις.

______________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).