Sri Lanka: άμεση απαγόρευση των Social Media

Μια συντονισμένη σειρά επιθέσεων εναντίον εκκλησιών και ξενοδοχείων στη Σρι Λάνκα (Sri Lanka) είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 200 άτομα και να τραυματιστούν τουλάχιστον 450. Sri Lanka

Σε απάντηση της επίθεσης, η της Sri Lanka περιόρισε την πρόσβαση σε διάφορα , όπως το Facebook, το Whatsapp και το Youtube, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ και την ιστοσελίδα Netblocks.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η κυβέρνηση απέκλεισε το Facebook, το , το Instagram, το WhatsApp, το Viber και το YouTube, ενώ οι αρχές έχουν εκδώσει απαγόρευση και στην κυκλοφορία στη χώρα.

Η προεδρική σύμβουλος Harindra Dassanayake δήλωσε στους The New York Times ότι “ήταν μια μονομερής απόφαση” και πραγματοποιήθηκε καθώς υπήρχαν ανησυχίες ότι οι επιθέσεις θα προκαλέσουν κύματα εκτεταμένης παραπληροφόρησης, ρητορική μίσους και βίας. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε θα σταματήσει η απαγόρευση.

Η δεν είναι πρωτοφανής στη χώρα, η οποία πέρυσι βίωσε αναταραχές από παραπληροφόρηση στο Facebook, και απαγόρευε προσωρινά την σύνδεση στα Social Media.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Facebook και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια για την εξάπλωση παραπληροφόρησης, κάτι και η εταιρεία έχει παραδεχθεί και προσπαθεί να περιορίσει. Χώρες όπως η Ινδία πρότειναν νέους κανονισμούς για να αναγκάσουν τις εταιρείες να κάνουν περισσότερα στην καταπολέμηση του προβλήματος.

______________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).