Microsoft UWP: η εταιρεία είχε ένα όνειρο. Ζήτω το Win32

UWP: Η Microsoft είχε ένα όνειρο με τα Windows 8. Στο όνειρο υπήρχαν οι  καθολικές εφαρμογές των Windows που θα έτρεχαν στην (καθολική πλατφόρμα των Windows) Universal Windows Platform (UWP) και θα κάλυπταν , tablets, υπολογιστές και κονσόλες Xbox.

Στο σχέδιο της Microsoft οι προγραμματιστές εφαρμογών θα μπορούσαν να γράψουν μια ενιαία για όλες τις συσκευές που αναφέραμε παραπάνω. Αυτό το όνειρο όμως άρχισε να διαλύεται μετά την αποτυχία του Windows Phone, και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι εξανεμίστηκε για τα καλά…

Η Microsoft πέρασε αρκετά χρόνια πιέζοντας τους προγραμματιστές να αναπτύξουν ειδικές εφαρμογές για το Universal Platform της εταιρείας (UWP) της εταιρείας αλλά από σήμερα μάλλον θα σταματήσει να απαιτεί για το UWP.

Η εταιρεία επιτρέπει τελικά στους προγραμματιστές παιχνιδιών να προσθέσουν  Win32 games στο Microsoft Store, κάτι που σημαίνει ότι τα πολλά από τα που κυκλοφορούν οι προγραμματιστές σε άλλα δημοφιλή , όπως το Steam, δεν χρειάζεται να ξαναγραφτούν για το UWP.

“Αναγνωρίζουμε ότι το Win32 είναι η μορφή που αγαπούν οι προγραμματιστές παιχνιδιών και οι παίκτες, γι ‘αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε μαζί σας ότι θα επιτρέψουμε την πλήρη υποστήριξη των παιχνιδιών Win32 στο Microsoft Store για τα Windows”, αναφέρει ο Phil Spencer της Microsoft.

“Αυτό θα δώσει περισσότερες επιλογές στους προγραμματιστές και τους gamers, επιτρέποντας την προσαρμογή και τον έλεγχο που περιμένουν να έχουν από το ανοιχτό οικοσύστημα παιχνιδιών των Windows.”

Πρόκειται για μια μεγάλη στροφή για το Microsoft Store εφαρμογών των Windows, και πραγματοποιείται κυρίως επειδή τα παιχνίδια είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές εφαρμογών που διατίθενται από το Store.

Πριν οι devs αναγκαζόταν να γράφουν παιχνίδια για τα Windows 10 μέσω του Universal Windows Platform, μια πλατφόρμα που απλά δεν μπορούσε να φτάσει το επίπεδο προσαρμογής που περίμεναν οι προγραμματιστές παιχνιδιών από τα Windows.

UWP

Η ανάπτυξη εφαρμογών για το UWP δεν πήγαινε καλά εδώ και μήνες. Η Microsoft αποκάλυψε πρόσφατα την προσπάθειά της να αλλάξει το πρόγραμμα περιήγησης Edge και να χρησιμοποιήσει το Chromium για να απομακρυνθεί από το UWP, Αυτό θα επιτρέψει στην εταιρεία να διαθέσει τον browser της στα Windows 7, 8 αλλά και στο macOS.

Ο Joe Belfiore της Microsoft παραδέχτηκε σε μια συνέντευξή του στο The Verge νωρίτερα αυτό το μήνα ότι το UWP ήταν “headwind” για τον Edge.

Δεν είναι ότι το UWP είναι κακό, αλλά δεν είναι μια ώριμη πλατφόρμα ηλικίας 35 ετών που έχουν γραφεί απεριόριστες εφαρμογές” δήλωσε ο Belfiore την εποχή εκείνη.

Από τότε έχουμε ακούσει πολλές διαμαρτυρίες από τους προγραμματιστές για το γεγονός ότι οι UWP εφαρμογές θέτουν περιορισμούς στις εφαρμογές τους και ότι μπήκαν πολλές φορές στο δίλημμα να επιλέξουν μεταξύ της δημιουργίας μιας εφαρμογής UWP για τα Windows 10 ή μιας παραδοσιακής εφαρμογής επιφάνειας εργασίας που θα τρέχει σε όλα τα Windows 7, Windows 8 και Windows 10.

Τώρα όμως το αρχικό όραμα της εταιρείας για νέες εφαρμογές που μπορούν να τρέχουν σε όλους τους υπολογιστές, τηλέφωνα, tablet, Xbox και HoloLens δεν υπάρχει, και αυτό είναι ξεκάθαρο με τον “θάνατο” του Windows Phone.

Η Microsoft τελικά θα ακούσει τους προγραμματιστές παιχνιδιών και δεν θα προσπαθεί να τους αναγκάσει να δουλεύουν στην UWP.

Αυτό φυσικά δεν θα είναι καλό μόνο για τους προγραμματιστές αλλά και για τους χρήστες των Windows.

Οι gamers θα μπορούν να απολαύσουν περισσότερα παιχνίδια στο Microsoft Store, τα οποία θα λειτουργούν με τον τρόπο που περιμένει κάποιος να λειτουργούν οι εφαρμογές σε ένα PC.

_________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).