San Francisco ετοιμάζεται απαγόρευση των e-cigarettes

Το San Francisco ετοιμάζεται για την απαγόρευση της πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων στην πόλη σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την πρόσβαση των ανηλίκων. Όμως η νέα νομοθεσία μπορεί να βλάψει επίσης και τους ενήλικες καπνιστές που επιλέγουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Οι αρχές εποπτείας της πόλης ψήφισε σήμερα ομόφωνα να εγκρίνει νομοθετικές προτάσεις: την απαγόρευση της πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων στο San Francisco και μια ξεχωριστή πρόταση που απαγορεύει την πώληση, την παραγωγή και διανομή προϊόντων καπνού, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρονικών τσιγάρων, σε καταστήματα που ανήκουν ή διαχειρίζονται από την πόλη.

San Francisco

Το νομοσχέδιο για την απαγόρευση της πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων στα καταστήματα της πόλης, καθώς και η ηλεκτρονικών τσιγάρων που αγοράζονται ηλεκτρονικά για παράδοση στις διευθύνσεις του San Francisco, χρειάζεται μια τελική έγκριση.

Αν περάσει (πολύ πιθανό αποτέλεσμα αφού το συμβούλιο ψήφισε 11-0 να περάσει το διάταγμα), θα τεθεί σε ισχύ σε επτά μήνες μετά την υπογραφή του από τον δήμαρχο. Η Juul, μια εταιρεία ηλεκτρονικών τσιγάρων και προϊόντων καπνού η οποία έχει την έδρα της στο San Francisco, έχει αρχίσει ήδη να ασκεί πιέσεις για να σταματήσει την απαγόρευση.

Το δεύτερο προτεινόμενο διάταγμα για την απαγόρευση της πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων σε κάθε ακίνητο που ανήκει στην πόλη θα πρέπει να περάσει από μια δεύτερη ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα πριν τεθεί σε ισχύ.

Φαίνεται ότι σχεδιάστηκε με στόχο την Juul, αφού τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας (Pier 70) βρίσκονται σε κτίρια που ανήκουν στην πόλη. (Η Juul αγόρασε πρόσφατα έναν πύργο στην Mission Street, αλλά αναφέρει ότι σχεδιάζει να διατηρήσει την έδρα της στην Pier 70.)

Πολλές από τις πιο σοβαρές ανησυχίες αφορούν τη χρήση των e-cigarettes από τους ανήλικες. Μια έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δείχνει ότι ο αριθμός των μαθητών μέσης και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που χρησιμοποιούν τα προϊόντα καπνού αυξήθηκε από τα 3,6 εκατομμύρια το στα 4,9 εκατομμύρια το 2018. Η αύξηση οφείλεται εν μέρει στη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου που αυξήθηκε από τα 2,1 εκατομμύρια το 2017 στα 3,6 εκατομμύρια το 2018 μεταξύ των μαθητών μέσης και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων από ανηλίκους είναι αναμφισβήτητα επιβλαβής, ειδικά επειδή η νικοτίνη, μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Η Juul, η οποία ελέγχει τα τρία τέταρτα της αμερικανικής αγοράς των ηλεκτρονικών τσιγάρων σύμφωνα με τη Nielsen, έχει κατηγορηθεί για το ότι συνέβαλε στην αύξηση της χρήσης καπνού σε εφήβους μειώνοντας κάθε φραγμό στην είσοδο για την εξάρτηση από τη νικοτίνη. Αυτή τη στιγμή προσπαθεί να κερδίσει μια ευνοϊκή θέση από τις ρυθμιστικές αρχές, λαμβάνοντας μέτρα για να αποτρέψει την πρόσβαση των ανηλίκων χρηστών στα προϊόντα της.

Ωστόσο, η απαγόρευση της πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων μπορεί να βλάψει και τους ενήλικες καπνιστές που τα χρησιμοποιούν για να αποφύγουν το κάπνισμα.

Αν και πολλά από τα υγρά περιέχουν νικοτίνη, υπάρχουν και μερικά που δεν περιέχουν την εξαιρετικά εθιστική ουσία, ή περιέχουν πολύ μικρές ποσότητες

Παρόλο που οι αρνητικές επιπτώσεις τόσο της νικοτίνης όσο και των τσιγάρων έχουν τεκμηριωθεί από τους επιστήμονες, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι σχετικά μια νέα τεχνολογία, οπότε εξακολουθούν να υπάρχουν λίγες διαθέσιμες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επηρεάσει την . Μια μελέτη από ερευνητές του Περιφερειακού Καρκινολογικού Κέντρου Roswell Park (Roswell Park Comprehensive Cancer Center) διαπίστωσε ότι τα ούρα των ατόμων που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα περιείχαν υψηλότερα ίχνη βαρέων μετάλλων, μολύβδου, καδμίου, πυρενίου και ακρυλονιτριλίου από ό, τι όσων που δεν καπνίζουν ή δεν ατμίζουν.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου βοηθά τους ενήλικες καπνιστές να σταματήσουν ή να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα τσιγάρα.

Για παράδειγμα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε πρόσφατα μια καμπάνια για να πείσει τους καπνιστές να στραφούν στο άτμισμα. Από μια άποψη, η ιδανική λύση θα ήταν να μην καπνίζουνκαθόλου, αλλά το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, μια κυβερνητική υπηρεσία, ισχυρίζεται ότι το vaping είναι κατά 95% λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα και ότι τα στοιχεία από το πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος έδειξαν ότι 65% έως 68% καπνιστές που χρησιμοποίησαν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με αντικατάστασης νικοτίνης, σταμάτησαν το κάπνισμα με επιτυχία.

Φυσικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι όλοι πλέον συμφωνούν στην απαγόρευση των αρωματισμένων προϊόντων για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).