Drones τσέπης για στρατιώτες δοκιμάζονται στο Αφγανιστάν

Ο αμερικανικός στρατός θα εξοπλίσει σύντομα μερικές μονάδες του με μικροσκοπικά προσωπικά αεροσκάφη (drones), αναφέρει το Stars & Stripes.

Το 1ο Τάγμα του 508ου Αερομεταφερόμενου Συντάγματος Πεζοναυτών του 82ου Τμήματος θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τις νέες συσκευές τον επόμενο μήνα στο Αφγανιστάν καθώς οι αξιωματούχοι προσπαθούν να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να τις χρησιμοποιήσουν.

Drones
Image: US Army/Patrick Ferraris

Η FLIR Systems δοκιμάζει το νέο Black Hornet Reconnaissance System σε διάφορετικές μονάδες. Ο Αμερικάνικος  στρατός άρχισε να δοκιμάζει το drone από το 2016 και η εταιρεία κατάφερε να πάρει τρεις μεγάλες συμβάσεις με Αμερικάνους, Βρετανούς και Γάλλους στρατιωτικούς.

Στα τέλη Απριλίου, το 82ο Airborne 3ο Combat Brigade ξεκίνησε την με τα αεροσκάφη, δοκιμάζοντας μια σειρά από σενάρια στα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι συσκευές.

Σύμφωνα με την Army , τα αεροσκάφη έχουν σχεδιαστεί για να “βοηθούν απομακρυσμένους στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στο πεδίο της μάχης”, επιτρέποντάς τους ουσιαστικά να αναζητούν τον εχθρό που δεν θα μπορούσαν να δουν διαφορετικά.

Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης και μια μεγαλύτερη έκδοση για χρήση σε οχήματα, όπως στα tanks.

Τα αεροσκάφη είναι μικροσκοπικά – μήκους πάνω από έξι εκατοστά και ζυγίζουν 33 γραμμάρια, καθιστώντας πολύ εύκολο στους στρατιώτες να τα μεταφέρουν ενώ βρίσκονται στο πεδίο μάχης.

Κάθε drone διαθέτει δύο κάμερες μια κανονική και μια θερμικής απεικόνισης και μπορεί να στείλει live βίντεο ή απλές φωτογραφίες στους χειριστές τους.

Τα mini drones μπορούν να πετάξουν μόνα τους σε απόσταση 2 χιλιομέτρων. Η διάρκεια ζωής της ς είναι  μισή ώρα. Ο στρατός αναμένει ότι οι συσκευές θα γίνουν τελικά ένας τυπικός ς για κάθε στρατιώτη.

Το τάγμα στο Αφγανιστάν που θα πραγματοποιήσει τις δοκιμές θα προσπαθήσει να καταλάβει πώς να “γίνει καλύτερο το σύστημα”, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ταξιαρχίας.

Οι στρατιώτες που χρησιμοποίησαν τη συσκευή φαίνεται να έχουν εντυπωσιαστεί από τις δυνατότητές της:

Ο Sgt. Ryan Subers ανέφερε ότι “αυτό το είδος της ς θα είναι σωτήριο για την ζωή μας”.

__________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).