Firefox Quantum, φεύγει και έρχεται ο Firefox Browser

Ο ιστού Firefox έχει αλλάξει μερικά ονόματα από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο πειραματικό build το 2002.

Αρχικά η Mozilla χρησιμοποίησε το όνομα Phoenix, αλλά έπρεπε να εγκαταλείψει λόγω μιας διαφωνίας της με την Phoenix Technologies. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε το όνομα Firebird, και όταν αργότερα αποφάσισε να το εγκαταλείψει, χρησιμοποίησε το όνομα Firefox που είναι το τρίτο και τελευταίο όνομα του προγράμματος περιήγησης για ένα πολύ μεγάλο χρονικό .

Η κυκλοφορία του Firefox 57 έφερε άλλη μια αλλαγή στο όνομα, ή καλύτερα, μια προσθήκη αφού η Mozilla ονόμασε το περιήγησης Firefοx Quantum με αυτή την έκδοση.

Το όνομα Quantum επιλέχθηκε επειδή την εποχή για να προωθήσει τις νέες τεχνολογίες του προγράμματος περιήγησης που βελτίωναν κατά πολύ τις αποδόσεις του Firefοx. Απώτερος στόχος φυσικά του νέου brand name ήταν να αντιστρέψει την τάση εγκατάλειψης  του Firefox από τους χρήστες που  επέλεγαν τον Chrome.

Firefox

Όπως βλέπετε στην παραπάνω , η οθόνη του about του σημερινού browser αναφέρει ακόμα την ονομασία Quantum.

Από τον και μετά στο about δεν θα εμφανίζεται πλέον η ονομασία Quantum και ο περιηγητής της Mozilla θα αναφέρεται απλά σαν Firefοx Browser. Η ονομασία Firefοx Browser, εμφανίζεται ήδη στις  εκδόσεις Nightly και Developer.

Όπως θα παρατηρήσετε στην παρακάτω εικόνα, εκτός από το όνομα η Mozilla λανσάρει και ένα νέο λογότυπο:

Firefox

Το νέο λογότυπο που επέλεξε η Mozilla για το πρόγραμμα περιήγησης Firefox θα εμφανιστεί σιγά σιγά στην λήψης, αλλά και στον επίσημο ιστότοπο της Mozilla.

Γιατί Firefox Browser και όχι Firefοx Quantum ή απλά ο Firefοx; Ήταν σαφές από το ξεκίνημα του Quantum ότι ήταν απλά ένα προσωρινό όνομα για να τονίσει τις σημαντικές αλλαγές στις νέες εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης.

Μια απλή ονομασία Firefοx δεν θα είχε νόημα πια, καθώς υπάρχουν ένα σωρό projects που χρησιμοποιούν το brandname του Firefox. H Mozilla αναπτύσσει ήδη τα projects Firefοx Monitor, Firefοx Send, Firefοx Lockwise και σχεδιάζει να ξεκινήσει το Firefοx Proxy, στο μέλλον.

Έτσι για να ξεχωρίζει το πρόγραμμα περιήγησης, η Mozilla χρησιμοποιεί το όνομα browser.

Το Mozilla σχεδιάζει εμφανίσει τις αλλαγές με την κυκλοφορία της σταθερής έκδοσης Firefox 70. Η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει τη νέα έκδοση στις 23 Οκτωβρίου του 2019 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).