Δείτε δωρεάν την συλλογή σημειωματάριων του Leonardo da Vinci

Το Μουσείο “Βικτωρία και Άλμπερτ” έχει ψηφιοποιήσει τρία τετράδια με κείμενα και σχέδια του . Τώρα μπορείτε να τα δείτε δωρεάν με “καταπληκτική λεπτομέρεια”, σε απευθείας σύνδεση.

Leonardo

Ο διάσημος ζωγράφος της Μονά Λίζα, ο (Λεονάρντο ντα Βίντσι 1452 – 1519) είναι επίσης γνωστός για τα σημειωματάρια στα οποία κατέγραψε τις σκέψεις και τις εφευρέσεις του. Πέντε από αυτά τα συναρπαστικά σημειωματάρια, ενωμένα σε τρεις μικρούς τόμους, είναι πλέον διαθέσιμα δωρεάν στο δια. Η αυτή, γνωστή και ως Codex Forster, χρονολογείται από το 1487 έως το 1505.

Γραμμένα με το περίφημο τρόπο του Leonardo, που είναι σαν καθρέφτης, τα σημειωματάρια εξετάζουν μια σειρά θεμάτων, την υδραυλική , την αέναη και μια πραγματεία σχετικά με τη στερεών. Τα σημειωματάρια περιέχουν προσεκτικά σκίτσα και διαγράμματα σχολιασμένα με σημειώσεις στην ιταλική κατοπτρική γραφή του 16ου αιώνα, η οποία διαβάζεται ανάποδα και από δεξιά προς τα αριστερά.

Τα σημειωματάρια είναι κατασκευασμένα από μονόφυλλα γραπτά και σχέδια του Leonardo da Vinci και δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά ή ημερομηνία (αν και μερικά έχουν ημερομηνία).

Αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μυαλά της ιστορίας, μπορείτε να πάτε κατευθείαν στα σημειωματάρια, με τους παρακάτω συνδέσμους:
Codex Forster I
Codex Forster II
Codex Forster III

Οι ιστοσελίδες θέλουν λίγο χρόνο για να φορτώσουν το viewer που περιέχουν. Αν για κάποιο λόγο δεν φορτώσει κάντε ανανέωση στην σελίδα.

Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με τα σημειωματάρια βρίσκονται στο Μουσείο Victoria and . Η βρετανική βιβλιοθήκη έχει σαρώσει με υψηλή ανάλυση περισσότερα γραπτά και σχέδια του Leonardo da Vinci με τίτλο “The Codex Arundel“, τα οποία μπορείτε να δείτε εξίσου δωρεάν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).