Google: μεταφορά παραγωγής των Pixel από την Κίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θα μεταφέρει την παραγωγή των smartphone Pixel της από την Κίνα στο Βιετνάμ.

Η πρώτη αναφορά ήρθε από την Nikkei Asian Review, και η συγκεκριμένη κίνηση από την Google, φαίνεται να είναι αποτέλεσμα του εμπορικού πόλεμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Google

Η Google φέρεται να μετατρέπει ένα παλιό εργοστάσιο της Nokia στο Bac Ninh, μια βόρεια επαρχία στο Βιετνάμ, σε εργοστάσιο smartphone για την κατασκευή smartphone Pixel της Google, σύμφωνα με την δημοσίευση.

Το εργατικό δυναμικό του Βιετνάμ είναι εξοικειωμένο με την παραγωγή smartphones, καθώς ο ανταγωνιστή smartphone της Google, η Samsung, έχει λειτουργήσει τμήματα της αλυσίδας κατασκευής στο Βιετνάμ εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Η Nikkei αναφέρει:

Η Google είναι πιθανό να κρατήσει κάποιες δραστηριότητες εντός της Κίνας. Η αμερικανική εταιρεία γνωρίζει ότι αν θέλει να είναι σοβαρή με την κατασκευή hardware, δεν θα μπορούσε να εγκαταλείψει την κινεζική αγορά.


Η Αμερικάνικη εταιρεία σκοπεύει τελικά να μεταφέρει την παραγωγή του μεγαλύτερου μέρους της παραγωγής hardware εκτός της Κίνας, προσθέτει η δημοσίευση, η οποία περιλαμβάνει τα smartphone Pixel αλλά και έξυπνες συσκευές όπως το Google Home.

Η δημοσίευση ήρθε μετά το tweet του Προέδρου Trump την περασμένη εβδομάδα που ανέφερε ότι είχε «παραγγείλει» στις αμερικανικές να αρχίσουν να αναζητούν εναλλακτικές βάσεις επιχειρήσεων εκτός της Κίνας.

Ο οικονομικός διευθυντής του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, διευκρίνισε την Κυριακή ότι ο Trump πρότεινε στις αμερικανικές εταιρείες να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους και τις αλυσίδες εφοδιασμού τους μακριά από την Κίνα. Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να αναγκάσει τις αμερικανικές εταιρείες να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους εκτός της Κίνας εάν ο εμπορικός πόλεμος κλιμακωθεί και γίνει θέμα εθνικής έκτακτης ανάγκης.
 
Η ένταση στον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ-Κίνας δεν έχει διαλυθεί παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται για περισσότερο από ένα χρόνο.

______________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).