Γνωρίστε τους πρώτους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας μέσω της Google

Η σας προσκαλεί να γνωρίστε τους πρώτους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας, μέσω της ς πραγματικότητας. Μπορείτε να δείτε σε 3D τις παλαιότερες τοιχογραφίες στον κόσμο, από το σπήλαιο Chauvet της Γαλλίας.

Google

Το σπήλαιο Chauvet της Γαλλίας είναι πλέον κλειστό για το κοινό και περιέχει μερικά από τα παλαιότερα προϊστορικά σχέδια του . Μπορείτε να το επισκεφτείτε μόνο μέσω εικονικής πραγματικότητας και η Google φρόντισε για αυτό.

Σε αυτό πριν 36.000 χρόνια ένας από αυτούς τους αρχαίους προγόνους μας, ο οποίος φυσικά παραμείνει ανώνυμος, μοιράστηκε μαζί μας τον κόσμο του μέσα από τις τοιχογραφίες.

Το 3D βίντεο της ς θα σας περιπλανήσει από την είσοδο της σπηλιάς που βρίσκεται κοντά σε ένα ποτάμι, μέχρι τα βάθη αυτής όπου θα δείτε μικρές ζωγραφιές με της εποχής. Απεικονίζονται μαμούθ, λιοντάρια, τάρανδοι, όρνια, άλογα και φυσικά κυνηγοί.

Ο τίτλος του project της Google είναι Meet our Ancestors (Γνωρίστε τους προγόνους μας) και πατώντας το κουμπί “translate with Google” η θα “γυρίσει” στα Ελληνικά.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο σε 3D απλά από τον browser σας, ή με reality μέσω του StreamVR. Η ιστοσελίδα της Google προσφέρει όλες τις που πιθανά θα θέλετε να ακούσετε για το σπήλαιο αυτό. Πότε ανακαλύφθηκε, από ποιους, τι είπαν για τις τοιχογραφίες οι πιο διάσημοι, όπως ο Πικάσο, φωτογραφίες από τις ζωγραφιές και ένα σωρό άλλα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).