Γνωρίστε τους πρώτους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας μέσω της Google


Η Google σας προσκαλεί να γνωρίστε τους πρώτους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας, μέσω της εικονικής πραγματικότητας. Μπορείτε να δείτε σε 3D τις παλαιότερες τοιχογραφίες στον κόσμο, από το σπήλαιο Chauvet της Γαλλίας.

Google

Το σπήλαιο Chauvet της Γαλλίας είναι πλέον κλειστό για το κοινό και περιέχει μερικά από τα παλαιότερα προϊστορικά σχέδια του κόσμου. Μπορείτε να το επισκεφτείτε μόνο μέσω εικονικής πραγματικότητας και η Google φρόντισε για αυτό.

Σε αυτό πριν 36.000 χρόνια ένας από αυτούς τους αρχαίους προγόνους μας, ο οποίος φυσικά παραμείνει ανώνυμος, μοιράστηκε μαζί μας τον κόσμο του μέσα από τις τοιχογραφίες.

Το 3D βίντεο της εταιρείας θα σας περιπλανήσει από την είσοδο της σπηλιάς που βρίσκεται κοντά σε ένα ποτάμι, μέχρι τα βάθη αυτής όπου θα δείτε μικρές ζωγραφιές με ζώα της εποχής. Απεικονίζονται μαμούθ, λιοντάρια, τάρανδοι, όρνια, άλογα και φυσικά κυνηγοί.

Ο τίτλος του project της Google είναι Meet our Ancestors (Γνωρίστε τους προγόνους μας) και πατώντας το κουμπί “translate with Google” η σελίδα θα “γυρίσει” στα Ελληνικά.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο σε 3D απλά από τον browser σας, ή με virtual reality μέσω του StreamVR. Η ιστοσελίδα της Google προσφέρει όλες τις πληροφορίες που πιθανά θα θέλετε να ακούσετε για το σπήλαιο αυτό. Πότε ανακαλύφθηκε, από ποιους, τι είπαν για τις τοιχογραφίες οι πιο διάσημοι, όπως ο Πικάσο, φωτογραφίες από τις ζωγραφιές και ένα σωρό άλλα.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news