Windows 10 γιατί πρέπει να διατίθενται δωρεάν

Η υιοθέτηση των Windows 10 συνεχίζει να μεγαλώνει καθώς η Microsoft σταματάει την υποστήριξη για τα παλαιότερά της λειτουργικά συστήματα. Η εταιρεία δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, παρά μόνο ενημερώσεις για τα ίδια τα Windows 10.

Με τα Windows να μετακινούνται σιγά σιγά σε αυτό που ονομάζει η εταιρεία Windows ως υπηρεσία (Windows as a service), η μακροπρόθεσμη στρατηγική της Microsoft για το λειτουργικό σύστημα συμπεριλαμβάνει δύο ενημερώσεις λειτουργιών κάθε χρόνο.

Τα έχουν ήδη αποσυρθεί και η Microsoft συνεχίζει να υποστηρίζει μόνο τα Windows 8.1 και τα Windows 10. Έτσι είναι σαφές ότι η μετα όλων στα Windows 10 είναι ο μόνος τρόπος που διαθέτει η εταιρεία αυτή τη στιγμή, άσχετα με τις διαφωνίες των πελατών της.

Η μετάβαση σε Windows 10 είναι η μόνη δυνατή λύση, αν κάποιος θέλει το λειτουργικό της Microsoft καθώς είναι η μόνη που εγγυάται συνεχή υποστήριξη και επιδιορθώσεις ασφαλείας.

Ωστόσο, η μετάβαση Windows 10 δεν γίνεται με ένα . Για τις εταιρείες, για παράδειγμα, η από προηγούμενη έκδοση των Windows σε Windows 10 συνεπάγεται μεγάλα κόστη, όπως αναβαθμίσεις του hardware, αλλά και αναβαθμίσεις σε custom software που χρησιμοποιούν για συγκεκριμένες λειτουργίες.

Για τους καταναλωτές η μετάβαση είναι πολύ πιο ομαλή, αλλά για όλους απαιτείται μια άδεια χρήσης των Windows 10. Γιατί το φιλόδοξο σχέδιο της Microsoft να εγκαταστήσουν όλοι τα Windows 10, δεν είναι φθηνό.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το λειτουργικό κοστίζει:

Windows 10 Home – 139 δολάρια
Windows 10 Pro – 199 δολάρια
Windows 10 Pro για Workstations – 309 δολάρια

Μια πρόταση που δημοσιεύτηκε στην εφαρμογή Feedback Hub στα Windows 10 ζητάει από την Microsoft να κάνει τα Windows 10 φθηνότερα για τον πολύ απλό λόγο ότι το λειτουργικό σύστημα θα πρέπει να γίνει διαθέσιμο για όλους. Αυτό είναι που θέλει και η Microsoft.

“Οι άνθρωποι ξοδεύουν ήδη πολλά χρήματα στους υπολογιστές τους για να αγοράσουν, ή το πιο σημαντικό, να δημιουργήσουν ένα. Οι περισσότεροι κατεβάζουν τα Windows και τα αφήνουν χωρίς ενεργοποίηση. Εσείς βγάζετε αρκετά χρήματα ούτως ή άλλως, ποιο είναι το κόστος των Windows;”

Γιατί η Microsoft αγαπάει το Linux;

“Τι κερδίζετε από αυτό εκτός από περισσότερα χρήματα για να κάνετε μπάνιο μέσα σε αυτά; Αν δεν τα κάνετε δωρεάν, κάντε τα Windows 10 Home 10 δολάρια και τα Windows 10 Pro 35 δολάρια. Πιθανότατα θα κερδίσετε περισσότερα χρήματα, γιατί θα τα αγοράσουν περισσότεροι άνθρωποι, όπως και εγώ”, αναφέρει ο χρήστης, ζητώντας από τη Microsoft ένα λειτουργικό σύστημα πιο προσιτό για όλους.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε είναι ότι τα Windows 10 προσφερόταν σαν δωρεάν αναβάθμιση για όλους τους χρήστες των Windows 7 και 8.1 (υποτίθεται για τον πρώτο χρόνο μετά την κυκλοφορία των Windows 10).

Σήμερα το promo έχει λήξει, αλλά οι δωρεάν αναβαθμίσεις συνεχίζονται για προφανείς λόγους. Και ναι, τα κλειδιά των Windows 7 εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενεργοποίηση των Windows 10, αρκεί να διαθέτετε μια γνήσια άδεια χρήσης των Windows 7. Με άλλα λόγια, τα Windows 10 είναι ήδη δωρεάν για όλους, αλλά θα πρέπει να το ανακοινώσει επίσημα και η Microsoft. Γιατί κρύβεται η εταιρεία; Σκέφτεται ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει το promo για να διαθέσει τα Windows as a service στις τιμές που αναφέραμε παραπάνω;

Σήμερα το Windows 10 Home κοστίζει 139 δολάρια και η συγκεκριμένη πράξη της εταιρείας είναι γελοία και άθλια. Διαθέτει σε όλους όσους έχουν την πληροφορία του promo που λειτουργεί ακόμα το λειτουργικό δωρεάν, και το πουλάει στα κορόιδα που δεν διαβάζουν τεχνολογικά νέα.

Επίσης διαβάστε και αυτό: Windows 10: γιατί είμαστε όλοι Insiders;

Τα Windows 10 πρέπει να γίνουν φθηνότερα για να μην πούμε δωρεάν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

3 Comments

Leave a Reply
  1. Ebay ρε παιδιά windows 10 pro κλειδάκι να κανεις την δουλειά σου για οικιακή χρήση πάντα με 3-5 euro. Και για ότι άλλο θες (office antivirys antimalware) σε παρα πολύ χαμηλές τιμές που δεν αξίζει να ψάξεις crack η να τα σπάσεις με κάποιον τρόπο.

  2. Επίσης πουλαει το office 2016 με συνδρομη ανα ετος ( office365) 70 ευρω , και το full καπου 290 ευρω. To Office 365 το εχει προεγκατεστημενο στα laptop, και ο αγοραστης μετα απο 1 μηνα που κλειδωνει καταλαβαινει οτι πωλειται η χρηση του 70 ευρω το χρονο, στο μεταξυ εχει δημιουργησει αρχεια και αναγκαζεται ειτε να το αγορασει, ειτε να καταφυγει σε πειρατικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).