CCleaner γιατί η Microsoft το χαρακτηρίζει PUA

Η Microsoft άρχισε να διαγράφει αρχεία του CCleaner, μια πολύ δημοφιλή εφαρμογή “βελτιστοποίησης και ασφαλούς καθαρισμού” των Windows, σαν δυνητικά ανεπιθύμητη εφαρμογή ή PUA, αναφέροντας ότι το έκανε για το επιπλέον λογισμικό που υπάρχει στο εγκατάστασης.

Η Piriform, η που αναπτύσσει το CCleaner, αναφέρει ότι συζητούν με τη Microsoft για να διορθώσουν την εφαρμογή.

“Βρισκόμαστε στη διαδικασία συνεργασίας με τη Microsoft για να καταλάβουμε γιατί το CCleaner εντοπίζεται πρόσφατα σαν PUA. Υποθέτουμε ότι το ζήτημα φαίνεται να είναι ομαδοποιημένο και πιστεύουμε ότι το έχουμε αντιμετωπίσει έτσι ώστε το μας να μην χαρακτηρίζεται πλέον σαν PUA”.

Η Microsoft από την μεριά της αναφέρει ότι οι εγκαταστάτες του CCleaner προσφέρουν το , το Google Toolbar, το Avast Free Antivirus και το AVG Antivirus Free. Αν και οι χρήστες έχουν την επιλογή να παραλείψουν την εγκατάστασή τους, ορισμένοι θα μπορούσαν να καταλήξουν να τρέχουν λογισμικό που δεν ήθελαν. .

“Ενώ οι ομαδοποιημένες εφαρμογές είναι οι νόμιμες, ο συνδυασμός λογισμικού, ειδικά προϊόντων από άλλους παρόχους, μπορεί να οδηγήσει σε απροσδόκητη δραστηριότητα λογισμικού που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις εμπειρίες των χρηστών. Ενώ οι εγκαταστάτες της εφαρμογής CCleaner παρέχουν μια επιλογή για να εξαιρεθούν, ορισμένοι χρήστες μπορούν εύκολα να εγκαταστήσουν ακούσια αυτές τις ομαδοποιημένες εφαρμογές”, αναφέρει η Microsoft.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).